Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Май 2015
Фолклорният албум на Цветелина „Завръщане към корените”
13 песни, създадени с труд, страст, желание и любов към музиката, хората и Родината

Фолклорният албум на Цветелина „Завръщане към корените”

print

e-mail facebook

 Здравей! Чували сме, че раждането на всяка нова песен, селекционирането на изпълненията, издаването на албум, всичко това е свързано с много труд, творчески търсения, с много емоции и любов... и може би най-вече с вътрешно удовлетворение. Ти през каква палитра от преживявания и емоции премина, докато подготвяше своя нов албум?

На първо място, искам да благодаря за чудесното представяне и възможността да споделя с вашите читатели своя първи дългоочакван фолклорен албум.

Тази аудитория за мен е много ценна, защото през последните години, които никак не бяха лесни за всички българи, ми показваше, че когато човек е трудолюбив, има страст, желание да се бори, обича Родината си, земята и хората, няма сила и криза, която да го спре да твори, създава и преумножава. Когато притежаваш тези качества, животът ти връща стократно това, което си му дал. Благодаря на Бог, че с моята професия имах шанса да се докосна до българските земеделци, животновъди и хора от подобни браншове, в дните на заслужена за тях почивка и можехме да си попеем заедно, да поговорим за нещата от живота. Срещнах истински хора, които на дела правеха и правят нещо изключително за нашата Родина. Създадох приятелства, които са много ценни за мен и вярвам, че ще останат във времето.

Направих този дълъг увод, тъй като именно те ме вдъхновиха да издам този фолклорен албум, а някои от песните, включени в него са продиктувани именно от техните музикални желания.

От самото начало на кариерата ми исках да го направя. Издадох 100 песни и ето, че дойде моментът да се реванширам на българската фолклорна музика. Това, което ме движеше през цялото време на създаването му, са именно тези чувства и качества, които изброих по-горе – труд, страст, желание и любов към музиката, хората и Родината.

Виждам нещо общо между нас. Те сеят семена, а аз – радост. Тяхната почва е земята, а моята – сърцата и душата.

Колко песни са включени в албума, как се казва той и защо избра именно това заглавие?

Албумът се казва „Завръщане към корените”. Смятам, че именно там е скрита нашата сила. Това е и моето послание към слушателите. Вие по-добре от мен знаете колко е важен здравият корен. Песните са 13 и са изключително разнообразни, тъй като включват различни фолклорни области. Може да се каже, че мислено го подготвям цял живот.

Разкажи ни малко повече за песните, включени в него. От какви теми са вдъхновени те, какъв заряд или послание носят? Твоята логика при подреждането им в албума.

Идеята ми за „Завръщане към корените” беше да носи радост и добро настроение, което мисля, че успях да постигна на сто процента. Да се запяват, защото хората са щастливи, само когато вземат лично участие. Представям си ги как пеят с мен в колата, в къщи или на личните си празници и това ми носи предварителна награда.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Май 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg