Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Празници Брой: Септември 2015
Рожден ден на Косад Семанс България в приказния Истанбул
Над 150 гости уважиха тържеството

Рожден ден на Косад Семанс България в приказния Истанбул

print

e-mail facebook

Истанбул, 20-21 август 2015 г. Тържество на върха на седмата по височина сграда в Европа – небостъргача Сапфир, извисяващ се на 260 метра височина в сърцето на 16-милионния град, и гала вечеря на луксозен кораб под звездното небе над Босфора – това бяха част от изненадите, които екипът на Косад Семанс България беше подготвил за своите 150 гости, уважили празника по повод 5-ия рожден ден на компанията.

 „Ние сме тук да си помагаме, споделяме и съпреживяваме! Искрено се надявам и вярвам, че ще бъде така и занапред!...  Гледам напред и с приятели като вас виждам много прекрасни моменти, но и трудни, които също са част от „играта“. Заедно ще ги преодолеем по-лесно – с тези думи управителят на Косад Семанс България Божана Гандева се обърна към всички присъстващи. Тя сподели, че компанията е създадена на 18 август 2010 г., а първите 1000 тона житни култури продала още в края на септември.

Специални благодарности Божана Гандева изрече към своя екип, който с професионална и неуморна работа е извоювал много добри позиции на българския пазар. По думите й Александър Костов е променил облика на компанията – „той знае какво търси и как да го постигне“; Венета Цончева е „първият воин“ в Косад Семанс, тя е „лоялен колега и истински приятел“; Николай Петров е изкачил много стъпала, след като преди две години се е присъединил към компанията, а тази година постигнал много високи резултати в продажбата на силажната царевица DUO CS; Николай Кателиев, Марин Христов и Атанас Йовчев са най-новите попълнения в компанията, те са „умни и креативни“ и са бъдещето на Косад Семанс България; Яница, Виктория и Кристина „красят офисите в София и Варна и са „солта“ на компанията“, Дилян Савов „показа, че може да бъде лидер“ и затова получи приз за най-добър търговец за 2015 г.

Първите хора, подкрепили Божана Гандева в нейните бизнес начинания, са Лиза Борги от Косад Семанс Италия и Веселин Генев, които бяха сред гостите на празника. Награди получиха много земеделски производители, като Живко Василев, който е направил първите платформи на Косад край село Паскалево - еталон за всяка семенарска компания. С призове бяха удостоени още Пламен Пенчев, Иван Георгиев, Ганчо Ламбев, Иван Чонлов, Димитър Димитров. Фирма Кристера получи признание за най-добър търговец на житни култури, а Булагро – също за най-добър търговец и за цялостен принос в развитието на Косад в България. Божана Гандева връчи статуетки и на фирмите Алмагест, Агрогейт, Агрохимикали, Балея Груп, Илвен, Агроном, Тирекс и др., както и на своя основен медиен партньор Агромедия Груп.

Беше разиграна и томбола по програмата „Пет години Косад Семанс България“, в която изтеглените печеливши земеделски производители и дистрибуторски фирми получиха атрактивни и полезни за всяко стопанство награди – влагомери, таблети, термо сонди, картиране на парцели, кутии с инструменти, едногодишно ползване на метеорологична станция, тестер за растения и др.

Безспорно, основното, което движи всяка компания напред, са продуктите ѝ. За 5 години те успешно намериха място в сеитбооборота на много земеделски стопани в България, които заедно със сърдечните си пожелания по повод празника, споделиха и впечатленията си от високите резултати, които са получили от тази френска генетика. 

Георги Таров от с. Вълчитрън вече 4 години използва основно слънчогледовия хибрид Имерия и по думите му той се представя еднакво добре при различни агроклиматични условия. Тази година добивите от него са 430 кг/дка.

Заради биогаз инсталацията, която е изградила фирмата на Радко Радев, той предпочита силажните хибриди царевица на Косад, получавайки от тях добри добиви зелена маса, както и соргото на Косад, с резултати 7 тона/дка.

Земеделската кооперация в с. Гарван с председател Иван Добрев сее ечемик Жуп и пшеница Собел. Тази година въпреки липсата на дъждове получили почти 800 кг/дка от ечемика, а от пшеницата – 700 кг/дка.  

 

Иван Трифонов от гр. Карлово, занимаващ се със земеделие и животновъдство, произвежда от DUO CS на Косад 90% от фуражите за животните си, а при слънчогледа ползва хибрида Имерия, за който сподели, че е с много стабилно стъбло, устояващо на неблагоприятни условия, като добивите са отлични.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg