Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Ноември 2017
Еуралис с пластични и устойчви на стрес пролетници за 2018 г.
Царевицата и слънчогледа на Еуралис доказаха потенцала си, въпреки сушата

Еуралис с пластични и устойчви на стрес пролетници за 2018 г.

print

e-mail facebook

Царевицата е високодобивна култура, но с големи изисквания. Като култура с дълъг вегетационен период, тя е силно зависима от метеорологичните условия. Затова е необходимо да се залага на хибриди, чиито параметри гарантират по-висока толерантност на стресовите условия. Еуралис предлага решения като Tropical Dent – генетика, за която е характерна стабилност на хибрида и бързо отдаване в края на вегетацията.

В портфолиото на Еуралис за 2018 г. ще има 8 представителя на тази технология, като сред тях изпъкват хибридите ЕС МЕТОД и ЕС ДИМЕНШЪН - и двата в най-предпочитаните групи по ранозрелост - 380 и 390 по ФАО.

МЕТОД държи лидерство със среден добив за 2017 г. от 900 кг/дка, има много висока маса на 1000 семена и остава зелен до последно на полето. Зърната му са едри, подходящи за гушене на патици. Хибридът е изключително пластичен и от Еуралис го препоръчват за всички региони и почвено-климатични условия. Другото високодобивно предложение при царевицата за предстоящия сезон ДИМЕНШЪН е новo Tropical Dent попълнение в портфолиото на компанията. Хибридът е подходящ за интензивни условия на отглеждане, формира мощни високи растения с високо разположени кочани, което улеснява жътвата наесен. Добивите, които ДИМЕНШЪН регистрира за 2017 г., са между 750 и 1100 кг/да.

При слънчогледа Еуралис предлага решения за устойчив контрол на Синята китка, която се превръща в сериозно неудобство за земеделските производители, особено в последите няколко години. Слънчогледовите хибриди, които са част от ситемата OR MASTER, са генетично устойчиви на Синя китка до най-високи раси и дават сигурност още със закупуването на семената.

За поредна година средно ранният хибрид ЕС ТЕРАМИС CL се представи  отлично и даде добив от над 430-440 кг/дка. Този Клиърфийлд слънчоглед винаги е номер едно в групата си по зрялост и показва стабилност независимо от климатичните условия. ТЕРАМИС се отличи с най-високи и същевременно много стабилни резултати в Клиърфийлд сегмента.

Ново Клиърфийлд предложение, на което Еуралис ще акцентира, е ЕС ГЕНЕРАЛИС - интензивен хибрид, чийто лидерски потенциал е гарантиран с добиви от над 400 кг/дка.  Хибридът е устойчив на високи раси синя китка A-G и е с доказано най-висока толерантност към Пулсар от всички хибриди на европейския пазар. ГЕНЕРАЛИС е подходящ за абсолютно всички климатични и почвени условия в България.

Клиърфийлд Плюс генетиката на Еуралис е добре разгърната за предстоящата година, като общото между хибридите са отличните добиви и високата толерантност на Пулсар Плюс. Компанията предлага 6 продукта от новата технология за по-добър контрол на плевелите в лицето на ГЕНЕЗИС, ДЖАНИС, ХИСТОРИК, ПОЕТИК, ЛОРИС и КАПРИС. Всички те са устойчиви на най-високите раси Синя китка.
В списъка изпъква ЕС ДЖАНИС CLP с едни от най-високите резултати от слънчогледовите хибриди на Еуралис. Добивите на този хибрид достигнаха до 470 кг/дка за Северна България, а за Южна - 300-350 кг/дка. ДЖАНИС е ниско растение със здрава и стегната пита, силно толерантен е на болести, с високо съдържание на масло.

Новото предложение на компанията в този сегмент е ЕС КАПРИС CLP - продукт от средно ранната група по ранозрелост.  Средно интензивен тип, адаптиран към различни климатични условия, КАПРИС е устойчив на засушавания и климатичен стрес. Характера се със завита като лодка форма на питата. Добивите от този хибриди през 2017 г. в Северна България бяха между 350 и 450 кг/дка, а в Южна - от 200 до 350 кг/дка.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg