Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Юни 2016
Добив Плюс Експо 2016 – всичко за растителната защита на едно място
БАСФ представи ключовите си продукти в 6 култури

Добив Плюс Експо 2016 – всичко за растителната защита на едно място

print

e-mail facebook

За седма поредна година БАСФ стартира мащабните си демонстрационни платформи Добив Плюс Експо. През целия месец май, в различни региони на страната, химическата компания представи ключовите си продукти и комплексни технологични решения за растителна защита в реални производствени условия в основните култури.

 „Откритите дни на БАСФ – Добив Плюс Експо 2016, имат две основни цели, каза Мария Неделчева, търговски мениджър на БАСФ България. – Първата е да покажем на практика как желязната логика на растителната защита се синхронизира спрямо климатичните условия през годината. А всички знаем какви бяха те през 2016-та – резки температурни амплитуди още от месец март. Тук на полето в село Тихомирово отчетохме, че 80% от годишната сума на валежите е паднала до този момент. И всичко това дава пред нас и пред земеделците едно огромно предизвикателство – да претворим теорията в практика. Втората основна цел на откритите дни е да си припомним какво предстои и какво със сигурност не бива да пропускаме в растителната защита.“

Гостите на иновативната платформа на БАСФ видяха разликите между нетретираните контроли и представените от компанията варианти в няколко култури: пшеница, ечемик, рапица, царевица, слънчоглед и грах.

В слънчоглед решението, което предлага БАСФ, е Пиктор, единственият фунгицид на българския пазар комбинация на стробилурин и SDHI, с много добро действие срещу болестите, допълни Мария Неделчева. „Новото за Пиктор е, че от тази година той е с две основни дози на употреба: 40 мл/дка в по-ранни фази на приложение за справяне с болести като фомопсис, алтернария и фома. Дозата от 50 мл/дка на Пиктор във фаза начало на цъфтеж е особено ефикасна срещу всички заболявания, с акцент склеротиния, която може да компрометира целия добив, както и срещу сивото гниене.“

Беше представена и технологията от следващо поколение в слънчоглед – Клиърфийлд Плюс. Посетителите на откритите дни имаха възможност да видят за първи път в страната демонстрирани ползите от технологията, а именно – по-добрия контрол на плевели и синя китка; повишена хербицидна устойчивост и подобрена генетика на хибридите. От 2017 г. всеки ще има възможност да закупи хербицида Пулсар Плюс, специално разработен за Клиърфийлд Плюс хибридите слънчоглед.


 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Юни 2016



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg