Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Инвестиции Брой: Юни 2017
DEUTZ-FAHR LAND - най-модерната фабрика за трактори в света
Заедно с новия клиентски център "DEUTZ-FAHR Arena" общата инвестиция от 90 млн. евро е най-голямата индивидуална инвестиция в историята на SDF

DEUTZ-FAHR LAND - най-модерната фабрика за трактори в света

print

e-mail facebook

Събитието на годината в световната агроиндустрия! Под светлината на прожекторите е компанията SDF, която официално откри своята най-нова придобивка в Германия – най-модерния завод за производство на трактори в света. След около три години на планиране и изграждане, новата фабрика DEUTZ-FAHR Land започна производството на високопроизводителни трактори над 130 к.с. Това са сериите 6, 7 и 9, предназначени за световния пазар. Останалите заводи на компанията са в Италия, Турция, Индия и Китай.
Площта на завода в Германия е 150 000 квадратни метра и е специално закупена за изпълнението на проекта. L-образната сграда, с покрита с площ от 42 000 квадратни метра, революционизира производството на трактори чрез използването на най-съвременни технологии в областта на монтажа и боядисването, както и на хидравликата, електрониката и тестовете за шасита. Всичко това осигурява високо световно качество.
Заедно с новия клиентски център "DEUTZ-FAHR Arena", общата инвестиция от 90 милиона евро е най-голямата индивидуална инвестиция в историята на компанията.

Началото
Планирането на новата фабрика е започнало през 2013 година. Изградени са всички основи за планиране и построяване на новото производствено съоръжение, като се спазва графикът за оптимизиране на отделните производствени стъпки, за да се осигури ефективно, продуктивно и висококачествено производство на модерни трактори.
В съответствие с целта за изграждане на най-модерните производствени мощности за трактори, са изпълнени следните философии за планиране: качеството на продукта се гарантира по време на целия производствен процес; проверките на качеството са интегрирани по цялата линия, за да се осигури максимално качество на отделните производствени стъпки; организационните области на производство и логистика работят заедно, за да позволят не само „точно производство в действие", но и "точно производство в правилна последователност".
Стандартите за процесите и оборудването са основата за осигуряване на ефикасни и висококачествени работни процедури.
Като цяло, всичко в завода е ново: продукти, процеси, среда на ИТ системи и инфраструктура.


Производствен процес и проверка на качеството
Склад с 4000 позиции за съхранение на големи части и съоръжение за малки части с 25 000 локации е интегриран за осигуряване на производствения процес. Зоните за предварително сглобяване и подреждане на поръчките за допълнителни части се намират непосредствено до линиите за сглобяване, като се осигурява персонализирана продукция и се избягват дългото търсене и придвижване, както и удължените часове на изчакване. Осигурени са и съответните високи нива на безопасност.

DEUTZ-FAHR разработи иновативни решения за обезпечаване на работния процес: монтажната линия е проектирана като конвейр с транспортни ленти от двете страни. И двете се движат успоредно със същата скорост, значително улесняващи монтирането на части върху основите на трактора, като значително намаляват дневното разстояние, което се изминава пеша. Това осигурява постоянно качество на продукцията.

В допълнение към индивидуалните проверки на качеството при всяка стъпка на монтажа, в края на производството се извършват хидравлични и пневматични тестове. Могат да бъдат тествани едновременно до три двигателя за пълна работа и плътност при хидравлично работно налягане от 220 бара. Едва след завършването на тази основна проверка, тракторите се преместват в бояджийския сектор и след това се сглобяват окончателно. Следва компютърно контролирано окончателно приемане на завършения трактор. Всички функции на инсталираните компоненти се изпитват поотделно за всеки трактор, докато двигателят и трансмисията преминават през различни скорости и условия на натоварване. Предната ос и окачването на предната ос се изпитват в крайната фаза, което е уникално при производството на трактори.


 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg