Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Пазари Брой: Декември 2017
EuroChem– едно ново начало
Компанията официално обяви основаването на своя дъщерна фирма в България

EuroChem– едно ново начало

print

e-mail facebook

 

EuroChemGroup - компания-лидер на световния пазар на торове, официално обяви основаването на своя нова дъщерна компания в България. Това стана на тържествена вечер в изискан хотел край Правец в присъствието на много партньори и земеделски производители. На пресконференция, организирана по специалния повод, Андрей Савчук - мениджър Продажби и маркетинг за Европа и Турция на EuroChem, представи пред журналисти от специализирани медии данни за компанията и нейния бизнес.

„Зелени“ продукти

EuroChemGroup притежава 5 производствени бази и 25 търговски представителства по целия свят, а продуктите са разработени в няколко основни групи: Азотно-фосфатни торове, торове с обогатена ефикасност или така наречените „зелени“ продукти за опазване на околната среда. Третото направление са водоразтворими торове, което е нова ниша в сегмента и се разработват от компанията от миналата година. Друга група са микрогранулатни торове, които помагат на културите да се справят с екстремните климатични условия. Следващото направление са биостимулатори- комплекси от полезни бактерии. Около 40 хиляди пратки годишно изпраща компанията на земеделски производители.

Тази година планираме да реализираме в Европа между 130 и 150 млн. тона торове, допълни още Андрей Савчук. „Българският пазар ще отчете около 1 млн. тона продажби. Смятам, че с дейността ни в България, която започваме от днес, ще постигнем пазарен дял в Европа от около 20% увеличение. Освен високи продажби, ние се стремим да разработим специални и много по-ефикасни продукти. Затова мога да обобщя, че нашата амбиция е не просто търговски сделки, а да постигаме по-добри резултати за фермерите.“

Ягоди, грозде и марули

EuroChem планира да създаде съоръжения за производство на торове, с цел улесняване на дистрибутирането на нови премиум продукти към земеделски производители в цялата страна, а също така инвестира в научно-развойна дейност за потвърждаване качеството на тези продукти в България.

„Вече направихме няколко проучвания на големи площи с насаждения с цел бъдещата търговска реализация на тези продукти, каза още Андрей Савчук. - Планираме участие на нашето българско дружество в големи събития и мероприятия на този вид пазар в България. В рамките на тези мероприятия, на които ще участваме активно, ние ще оповестим резултати от различни изпитвания, които извършваме не само в България, но и по целия свят. И като пример мога да посоча, че представяме много добрите резултати от проучвания, които сме постигнали в Испания при ягоди, в Италия и Франция в грозде и в Германия при марули например. Всичко това ще го споделим и с фермерите в България.“

 „Това, което предстои пред нас е да съумеем да реализираме и маркетираме специалните нови продукти, които разработва EuroChem”, допълни Здравко Секов, изп. директор на EuroChem Agro България.

- Как ще убедим фермерите в качеството на нашите продукти?

Ами на базата на дългогодишните ни контакти, които имаме с партньори и клиенти, като започнем да извеждаме опити при тях. Вие знаете, че нашите фермери първо искат да видят резултатите и после да приложат съответния продукт.“ Към момента компанията предлага 30 продукта и всеки един от тях може да се приложи за нуждите на земеделските производители в България.

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Декември 2017



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg