Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Ноември 2016
Световна премиера на трактора JCB Fastrac 8330 - иновативен, гъвкав, мощен
Събитието се състоя в централата на JCB във Великобритания

Световна премиера на трактора JCB Fastrac 8330 - иновативен, гъвкав, мощен

print

e-mail facebook

В обстановка на лукс и разкош, съчетани с английска аристократичност, бяха посрещнати гостите на грандиозно събитие, организирано през октомври от JCB във Великобритания.

Гости бяха 60 представители на водещи агромедии от Европа. За тях специално отвори врати VIP Visitor Center във впечатляващата централа на JCB, в който се преплитат делова атмосфера с уют и стил, история с модерно настояще. Тук се чувстваш специален – защото си гост на компания, която е символ на успеха.

Създателят й (тогава на 29-годишна възраст) – Джоузеф Сирил Бамфорд, започнал да прави ремаркета в един гараж. Това се случило през далечната 1945 г. Днес JCB е силна, престижна и влиятелна компания. За нея работят повече от 11 хиляди души в 22 завода на 4 континента с повече от 750 дилъри по света. JCB е сред компаниите, диктуващи тенденциите в агроиндустрията. Тракторите Fastrac са нейна специална разработка. Те и до днес остават единствените в света високоскоростни трактори с пълно окачване.

JCB има забележителни постижения и при товарачите, датиращи от 1977 г., като през 1981 г. е създаден първият модел, специално предназначен за работа в земеделието. Върхът в технологиите е наскоро представеният модел телескопичен товарач JCB Agri Pro с първата и единствена в света Dual Tech VT променлива трансмисия, комбинация от две технологии в едно. Моделът доставя максимум продуктивност, максимум ефективност, както и изключителни възможности за оператора. Наистина велики открития и разработки. Повече за тях може да научите в прочутия музей на JCB. На входа ви посреща портрета на създателя на компанията Джоузеф Сирил Бамфорд, когато е бил младеж. В очите му блестят пламък и амбиции, които намират изражение в многобройните инженерни решения на JCB. Минало и настояще умело са преплетени и представени по модерен завладяващ начин. Вълшебство! Това е светът на JCB. Радвам се, че станах част от него! И някъде сред стотиците снимки, машини и надписи, подредени по артистичен начин и осветени от мощни прожектори, виждаш мотото на компанията: „Ние работим 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, за да направим нашите клиенти продуктивни и рентабилни!“ Това е философията на големия бизнес. И още: иновации, иновации и пак иновации. И така в продължение на 70 години. До наши дни. Тук идва ред на кулминацията, а тя не е една. Всъщност това е темата на настоящия репортаж. Поводът за мащабното събитие беше световната премиера на трактора JCB Fastrac 8330 и на товарача JCB 413 S Agri.

 

Автор: Светла Стефанова



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg