Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Юни 2018
Експертни грижи с Амино Експерт
Екофол демонстрира серията продукти в опитни полета

Експертни грижи с Амино Експерт

print

e-mail facebook

 Ако перифразираме една доста популярна сентенция, за да й придадем аграрно звучене, тя би звучала така: Когато резултатите говорят и най- упоритите скептици мълчат. С други думи - нека разгледаме опитното поле на Екофол, с което в рамките на първото по рода си изложение „Международни дни на полето България 2018“ компанията представи ефекта от продуктите си с марката Амино Екперт.

„Опитното поле на Екофол, което ние наричаме нашето Експертно поле, е заложено с една единствена цел - да покажем в реални условия, при използването на едни и същи сортове и хибриди, при една и съща агротехника, как се отразяват в развитието на растенията и впоследствие - върху добива, грижите с листното торене, разказа ни Татяна Михайлова, управител на Екофол. - Заложили сме опитни парцелки с основните култури: пшеница, слънчоглед, царевица, рапица и популярния напоследък нахут. Подготовката на полето започнахме миналата година през есента, с внасянето на почвените торове и сеитбата, с първите грижи за есенниците, продължихме през пролетта... Това е едно поле със сериозна обгриженост, така както земеделците го правят в своите стопанства.

С парцелката със слънчоглед искаме да покажем до какви резултати водят грижите с продуктите Амино Експерт. Какво сме приложили на третирания участък? Първо, семената са третирани с растежния стимулатор Амино Експерт Старт. Той дава дружен старт, добро покълнване и поникване и осигурява имунна защита на растенията в най-началните етапи от тяхното развитие. Разликата с нетретираните растения си личи още във височината. Третираната парцелка и контролата се различават по обема на листната маса, дебелината на стъблата. Разликата в двата участъка се дължи и на прилагането на биостимулатора Амино Експерт Импулс във фаза 2-ра-3-та двойка листа. Той осигури необходимите хранителни елементи за изравняване на посева, за формирането на по-здрав и по-дълбоко разположен корен, здраво и мощно стъбло, както и повече листна маса, която да изхрани добива, но и да издържи на последващите стресове в развитието на културата. Във фаза бутонизация препоръчваме борен тор. Борът е много важен за слънчогледа, ще го приложим в съчетание с аминокиселини, защото това е най-добрият начин да се усвои от растенията, да се запази физиологичната активност на листната маса.

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Юни 2018



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg