Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Септември 2017
Ариста със 100% растителна защита в лозовия масив на Винпром Карнобат
Пореден успешен проект на растителна защита в лозя

Ариста със 100% растителна защита в лозовия масив на Винпром Карнобат

print

e-mail facebook

 

Пореден успешен проект на растителна защита в лозя събра в землището на Карнобат земеделски производители и екипа на Ариста Лайфсайънс България. Поводът беше открит полски ден в лозята на Винпром Карнобат. В масивите, представени от сорт Мерло, през този сезон беше реализирана „Програма за растителна защита 100“ с продукти на Ариста Лайфсайънс България.

Димитър Димитров, мениджър продажби в компанията за Южна България, сподели, че целта на подобни мероприятия е популяризирането на новите фунгициди, предлагани от Ариста, както и затвърждаването на позициите на компанията на българския пазар.

Схемата на растителна защита с инсектициди и акарицид беше представена от Георги Борисов, мениджър продажби в Ариста Лайфсайънс за Централна Северна България. Той каза, че технологията по опазване на лозята от неприятели с продуктите на Ариста е стартирала в началото на фаза цъфтеж на културата.

В програмата за растителна защита и подхранване са били включени и два биостимулатора, адювант и регулатор на рН разтвори, представени от Миладин Назарков, мениджър маркетинг и продажби в Ариста Лайфсайънс България. Той посочи, че към технологията по опазване на лозята от болести и неприятели с продуктите на Ариста са включени биостимулатори и омокрител, които гарантират по-успешно действие на продуктите за РЗ, по-успешно преодоляване на условията на стрес за културата, намаляване на вложените парични средства, енергия, вложен труд, което от своя страна гарантира във висока степен добра възвръщаемост на вложените средства.

Фунгициди срещу обикновена и брашнеста мана

В лозовите масиви на Карнобат Ариста е приложила фунгицида Димикс 500 СК (Диметоморф 500 г/л), с последващи пръскания в интервал между 10 и 12 дни, комбиниран с други пестициди, биостимулатори и адювант.

Димикс 500 СК е за комплексна защита на лозята от обикновената мана (Plasmopara viticola). Притежава трансламинарно системно действие, което означава, че работният разтвор, попаднал върху едната страна на листа, за кратък период прониква през целия лист и защитава и ненапръсканите части на листната маса. Продуктът позволява да се прилага самостоятелно или в комбинация с други фунгициди с контактно-предпазно действие.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2017



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg