Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Март 2018
От 100-годишен опит знаем, че партньорството е най-важно!
Флориан Югенин, управител на Суфле Агро България

От 100-годишен опит знаем, че партньорството е най-важно!

print

e-mail facebook

 

Флориан Югенин е управител на Суфле Агро България. Преди това е работил за Малтери Суфле България. Завършил е агроикономика във Франция. Роден е в Лион, но обича България и говори български.

- Г-н, Югенин, откога съществува Суфле Агро България?

- Офисът в София съществува от септември месец миналата година. Ние сме част от 100-годишната семейна френска компания Суфле Агрикюлтюре и сме представени в 18 държави в Европа, Азия и Южна Америка, включващи Румъния, Сърбия, Украйна, Русия и др. Основател е Жан Суфле през 1900 г. Неговото дело продължава синът Мишел Суфле, а днес неговото дело продължава внукът Жан-Мишел Суфле.

- Какво е общото с Малтери Суфле?

- Ние сме една компания, но с различни направления. Малтери Суфле се занимава само с производството на малц.

- Защо едва сега стъпвате в България, след като вече сте представени в почти всички страни от Източна Европа?

- Защото такава е стратегията на групата - да не се развиваме едновременно в различни държави, а стъпка по стъпка. Първо в Чехия, Полша, Украйна, Румъния и вече и в България.

- С какво ще спечелите българските фермери?

- Ние имаме голям опит и добра обратна връзка с другите страни от региона, където сме позиционирани. Предлагаме иновативни продукти и решения, с които земеделците да печелят. Идеята на Суфле не е просто да вземе парите на фермерите, а да бъдем партньори. Ние искаме да останем дълго тук, а това може да стане само, ако земеделците са доволни от нас и взаимно си сътрудничим.

- Какви продукти ще предлага Вашата компания, освен ечемика, който се свързва с Малтери Суфле?

- Освен пивоварните сортове ечемик, които предлагаме, новите продукти са разнообразни и включват селекция на хибриди царевица и слънчоглед. Също така, ще предлагаме препарати за растителна защита, торове като FertiBOOST– Микрогранулиран тор със специална технология за удължено усвояване на фосфора,CereaSTART, който осигурява гладко развитие на културите с по-висок добивен потенциал и качество,CornSTART, подобряващ хормоналния растеж на растението, за по-ранен и качествен добив; NitroTOPNG с комбинацията от азот, сяра и магнезий, подобряваща качеството на реколтата, и OilSTARTNG за засилване растежа на културите, основно при маслодайни, рапица и слънчоглед. Друга част от продуктовата ни гама са така наречените подобрители като PodGUARDза намаляване проблемите с разпукване на шушулките и помагане развитието до пълната му зрялост; SunGUARD, който осигурява ефективна защита на листата от слънчевата радиация и pHADза окисляване на сместа и стабилизиране на киселинността. Ще има и нови предложения…

Важно е да се отбележи, че всяка година се правят опитни платформи с предлаганите продукти както в чужбина, така и в България.

- Какви са хибридите?

- Както казах, разнообразна селекция от царевица в широкоспектърна гама от 230 до 530 по ФАО, като Exstasia, Moped, Isuela, Itea и др., слънчоглед Adazi.

- Хибридите Ваша селекция ли са?

- В областта на генетиката работим със световните лидери в селекцията и подбираме хибридите с най-високо качество, за да осигурим съответно такова и на нашите клиенти.

- В България вече има много семенарски компании. Какво ще кажете за риска от конкуренцията?

- Да, конкуренцията е силна, но залагаме на качеството, което предлагаме. След резултатите, които получихме през миналата година от опитните ни полети при различни земеделци и тяхната удовлетвореност, ни дават увереност, че ще се намери място на пазара и за нас.

Също така, важно е да се отбележи, че нашите клиенти преди да изберат подходящите хибриди, съобразно почвено-климатичните условия, имат възможност да обсъждат задълбочено това с нашите търговски представители, които на първо място са отлични агрономи. Освен това ние организираме клубове - обучения за земеделците, на които присъстват с удоволствие, за да се посъветват с опитни специалисти с богат стаж, които идват от Франция, обменят мнения помежду си. Истината е, че хората обичат да идват на тези срещи. Имаме много голяма база данни относно продуктите – как реагират различните сортове и хибриди на различни територии и условия. Целта е да намерим общи, нови решения в земеделието, подобрения и иновации, които да са в полза на земеделците.

- Нека да обобщим цялата гама, която предлагате.

- Семена хибриди слънчоглед и царевица, ечемик, листни торове и добавки. Препаратите за растителна защита са по-друга категория продукти, която дистрибутираме. Занимаваме се, също така, и с покупката/изкупуването на зърно ечемик, царевица и слънчоглед.

Торовете, които предлагаме, отговарят на специфични нужди. Нитротоп, например, който е с високо съдържание на азот и подхвана културите при изкласяване. Имаме и продукти, които помагат през вегетацията и в края на зимата растението да има по-силен старт.

Освен това предлагаме и добавки, които помагат на растенията да бъдат устойчиви на суша, по-добро усвояване на веществата и намаляване твърдостта на водата. Сънгард подобрява устойчивостта на суша, намалява на стреса за растенията и задържа листата по-зелени. Идеята е фермерите сами да опитат от всички продукти и да се убедят в ефективността и отличното им качество.

- Къде ще организирате срещи с фермери?

- Ще имаме различни събития, срещи на полето с производители в почти цяла Северна България, но продължаваме и с организирането на нашите Клубове по различни теми, вълнуващи земеделците.

- Интересувате се основно от Северна България ли?

- Не бих казал, ние имаме опит със земеделци от Южна България в производството на ечемик и нашата цел е да представим новите ни продукти и пред тях. Но всичко става стъпка по стъпка.

- Харесва ли Ви България?

- Много! Пътувам всеки уикенд и не мога да се налюбувам на красивата природа – планините, езерата, морето. Научих се да играя хора и много ми харесва кухнята, особено зеленчуците – вкусът им е уникален!

Автор: Светлана Трифоновска
Целия материал четете в брой Март 2018



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg