Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 29 Февруари 2020

Януари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Юли 2019
Декалб рапицата – рекордьор по добив
Екстайм с резултати от 522 кг/дка

Декалб рапицата – рекордьор по добив

print

e-mail facebook

В земеделската кооперация в с. Бъдеще, както и при всички фермери, заложили на бранда Декалб, добивите от рапица са рекордно високи. След приключване на жътвата на опитно поле в старозагорското село, където бяха заложени 7 хибрида резултатите са следните:

Най-високият резултат е от Екстайм - 522 к/дка с 9% влага. Хибридът е от новото портфолио и е един от претендентите за топ продукт сред рапичните хибриди. От няколко локации в страната Екстайм е с най-високи показатели. На второ място се нарежда Експрешън, също средно ранен, а на трета позиция е Експаншън. И трите хибрида са предпочитани в кооперацията и резултатите са почни идентични с тези на производствен посев, подчерта Борислав Лачев, търговски представител за Южна България за Декалб.

По-високият добив се обуславя не само от впечатляващите характеристики на селекцията, но и от по-ниската посевна норма. Растенията имат повече странични разклонения, проветривостта в масивите е по-добра, рискът от болести е по-малък, растенията възприемат неблагоприятните климатични условия по-толерантно. При реколтирани растения между 20 и 35 на кв./м се образуват по-голям брой вторични и третични разклонения, които държат основното стъбло изправено, обясни още Борислав Лачев.

Земеделската кооперация в с. Бъдеще от години залага на бранда Декалб, разказа председателят й Теньо Черкезов. „Всичко онова, което получаваме като резултати, кореспондира близко с качествените показатели на рапицата, което ни дава основание, че ние сме правили всичко онова, което се изисква и съответно крайните резултати могат само да ни радват и да продължим да работим с Монсанто. Работим заедно с екипа на фирмата, защото имаме взаимно разбиране.“

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2019ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Горещо препоръчвам новата ни селекция
Георги Герджиков, промотър ключови клиенти на фирма Кортева

Икономически изгодни Пакетни Предложения от ФМС Агро България
Продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики

Кубота България награди най-добрите си дилъри за 2019 г.
За първенците е предвидено и посещение на заводите на Кубота в Япония

Може да внасяте от Нидерландия знания и технологии
Ари Фелдхайзен, земеделски съветник на Кралство Нидерландия в посолствата в София и Букурещ

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg