Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 16 Април 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Февруари 2020
Икономически изгодни Пакетни Предложения от ФМС Агро България
Продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики

Икономически изгодни Пакетни Предложения от ФМС Агро България

print

e-mail facebook

ФМС Агро България предлага на българския земеделски производител икономически изгодни Пакетни Предложения в Житни Култури и Царевица за новата пролетна кампания. Това стана ясно на семинар в гр. Поморие, където компанията представи пред повече от 300 земеделци от цялата страна, продуктовата си листа и новите предложения за кампания 2020.

През последните години ФМС се наложи с технологиите си за защита при житни култури, царевица, слънчоглед и рапица, както и с листните торове, биостимулантите и аминокиселините, подходящи за подхранване на всички видове земеделски култури.

Чрез новите си предложения ФМС Агро България предлага на земеделските производители продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики, така че те да получават високи добиви и качествена продукция от културите, които отглеждат.

Пакет Протект - Житни Култури

Хербицид Омнера® LQM, новият фунгицид Херкулес™ 125 СК, фунгицидът Азака™ и най-добрият биостимулатор на ФМС - Симакс.

Избирайки Пакет Протект - Житни Култури земеделските производители получават 10% по-добра цена, надежден контрол и сигурна защита на своите култури.

Омнера® ОД е едно от най-добрите решения за отличен контрол на икономически значимите едногодишни и многогодишни широколистни плевели с фокус върху лепка, паламида и поветица, както и самосевки от технологичен слънчоглед и рапица във всички житни култури. Омнера® ОД е трикомпонентна комбинация от две сулфонилуреи и флуроксипир. Формулацията е маслена дисперсия (ОД), което изключва необходимостта да бъдe използван прилепител. Трите активни вещества, с два различни механизма на действие, дефинират висока ефикасност и силна антирезистентност.

Херкулес™ 125 СК е фунгицид с пълно системно действие за контрол на най-важните болести при житни култури (пшеница, ечемик и овес), овощни, лозя, ягоди, домати, патладжан и пипер. Триазолов продукт, който отлично контролира икономически важни болести по зимните зърнено-житни култури – пшеница и ечемик: брашнеста мана и видовете ръжди (вкл. кафява и жълта ръжда) в доза 100 мл/дка.

Другият предложен фунгицид в Пакет Протект - Житни Култури е Азака™. Той е системен стробилуринов фунгицид (250 г/л азоксистробин) с предпазно, лечебно и изкореняващо действие срещу ръжди, хелминтоспориоза и листен пригор в житните култури. „Зеленият” ефект се гарантира от наличието на стробилурин.

Симакс е биостимулатор, представляващ смес от натурален екстракт от морски водорасли, с добавени азот, фосфор, калий и микроелементи, в достъпна форма. Симакс подобрява усвояването на хранителни вещества и вода, и стимулира растежа и развитието на кореновата система на растенията. Изключително подходящ е за приложение при стресови условия като преовлажняване, засушаване, ниски температури или големи температурни амплитуди, като засилва устойчивостта на растението и спомага за неговото по-бързо възстановяване и преодоляване на стреса.

Пакет Протект - Царевица 1

Хербицид Хемнико™ 24 СК + прилепител Тренд® 90 + хербицид Съксесър™ ТХ.

Пакет Протект - Царевица 2

Хербицид Хемнико™ 24 СК + прилепител Тренд® 90 + листен тор Микроелементи за царевица НОВ

Съксесър™ ТХ е селективен, системен, почвен и ранно-вегетационен хербицид за контрол на едногодишни широколистни и житни плевели при царевица.

Съксесър™ ТХ съдържа петоксамид и тербутилазин. Петокасмид е ново активно вещество за България, което потиска синтеза на дълговерижните мастни киселини при плевелите, в резултат на което се потиска деленето на клетките. При житните плевели абсорбирането на продукта става чрез покълващия връх, а при широколистните основно чрез корените.

Избирайки Съксесър™ ТХ, земеделските производители освобождават царевицата от конкурентните плевели още в началото на нейното развитие и осигуряват условия за оптимален растеж.

Хемнико™ 24 СК е вегетационен, системен и високо селективен хербицид, който съдържа 240 г/л никосулфурон. Използва се при царевица, за контрол на балур от коренища и семе, едногодишни житни и някои широколистни плевели. Хемнико™ 24 СК се прилага в доза 21 мл/дка след поникването на плевелите във фаза 2-8-и лист на царевицата.

Микроелементи за царевица Нов включва мед, манган и цинк в специално съотношение за пълно извличане на продукта от културата. Осигурява бърз старт на царевицата за постигане на високи и качествени добиви.

За защита на царевицата от най-висок клас, ФМС предлага инсектицидите Кораген® 20СК и Авант® 150ЕК, които дават едновременно отличен контрол на вредителите при царевица и същевременно осигуряват висока толерантност към полезните видове. Двата продукта се справят отлично, както с царевичния стъблопробивач, видовете нощенки, така и с диабротика. Третиране се препоръчва 5 до 7 дни след засичане пик на летежа на възрастните и при достигане на ИПВ на царевичния стъблопробивач.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg