Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Юли 2020
Висококачествените семена заслужават да бъдат защитени с най-добрите продукти за обеззаразяване
Синджента предлага на българския пазар продукти за обеззаразяване от най-високо качество

Висококачествените семена заслужават да бъдат защитени с най-добрите продукти за обеззаразяване

print

e-mail facebook

 

С оглед на изключително агресивното намножаване на почвените и семеннопреносими фитопатогени през последните години, процесът по обеззаразяване на семената на земеделските култури се превърна в задължителна практика за земеделските производители. Заразените с фитопатогени семена губят или снижават посевните си показатели, което е причина за загуба на добив или за получаване на продукция с ниско качество от новосъздадените посеви. Поради това осигуряването на здрав и свободен от болести посев и посевен материал е една от основните цели на съвременното производство, благодарение на която добивите могат да се увеличат с до 20%.

Синджента предлага на българския пазар продукти за обеззаразяване от най-високо качество, които спомагат за постигане на върхови резултати и използване на пълния потенциал на семената.

ВИБРАНС ДУО е продуктът, който спечели доверието на огромен брой земеделски производители през 2019 година в цялата страна, благодарение на изключителните предимства и уникалната си формулация.

ВИБРАНС ДУО е с формулация, която е създадена специално за продукт за третиране на семена. Продуктът е комбинация от две активни вещества Флудиоксонил и Седаксан. Седаксан е SDHI молекула, последно поколение фунгициди, на която се дължи и силното системно действие на продукта. Благодарение на своята мобилност Седаксан осигурява защита не само на семената, но и на цялата коренова система и младите растения в критичните фази на развитие. В комбинация с второто активно вещество Флудиоксонил, което е широкоспектърен контактен фунгицид, ВИБРАНС ДУО осигурява изключителен контрол на най-важните болести в петте житни култури включително и на ризоктония и кореновото гниене.

Практически предимства:

Практическите предимства на ВИБРАНС ДУО са много, но си заслужава да отбележим, че осигурява комбинирано контактно, предпазно, системно и лекуващо действие; осигурява достатъчно дълго последействие и елиминира риска от резистентност; стимулира по-бързото поникване, дори при неблагоприятни условия; спомага за изравнено и дружно поникване на здрави растения; спомага за израстване на по-дълги поници и "по-силно" братене; стимулира образуването на по-дълга и по-мощна коренова система; има действие както в райони със студено и влажно време, така и в райони със сух климат.

Във ВИБРАНС ДУО е вградена и водещата технология Формула М на Синджента, която осигурява отлично прилепване и задържане на продукта върху семенната повърхност.

Тази година можете да се възползвате от специалната оферта за ВИБРАНС ДУО или по-точно за всеки закупен литър ще получите по 1.60 лв. cash back по вашата сметка. За повече информация за промоцията се обръщайте към съответния регионален представител.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2020



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg