Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 20 Април 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Премиера Брой: Септември 2020
MF 8S Series - нова ера опростени, надеждни и свързани трактори
Флагманът MASSEY FERGUSON 8 S.265 е сред претендентите за наградата „Трактор на годината“ за 2021 г.

MF 8S Series - нова ера опростени, надеждни и свързани трактори

print

e-mail facebook

 

Световноизвестната марка на корпорацията AGCO - Massey Ferguson пуска изцяло нова серия трактори MF 8S. Новината беше официално оповестена чрез онлайн събитие на 24 юли тази година. „Това глобално представяне имаше широк отзвук сред почитателите на марката“, заяви Филип Лазаров, търговски директор на Варекс, официален представител на марката Massey Ferguson в България.

Чрез тази серия марката отбелязва една нова ера „Опростени, надеждни и свързани трактори“. Трактори, осигуряващи нови нива на комфорт и ефективност, напълно свързани чрез смарт технологията и устойчивото земеделие.

Проектирани за фермери от фермери, след седем години тестове по целия свят и обширни консултации с клиенти, серията трактори MF 8S предоставя точно това, което операторите искат. Макар и оборудвани с превъзходни спецификации, в същото време те предлагат и изключително съотношение цена/качество. По този начин Massey Ferguson гарантира на своите клиенти, че ще плащат само за това, което им е необходимо.

MF 8S - нещо повече от трактор

„Този напълно нов дизайн осигурява следващото ниво правилни и надеждни трактори, които операторите поискаха, констатира г-н Лоте. - Казаха ни, че им трябва удобен и ефективен трактор, притежаващ ненадмината видимост, който да бъде умен и лесен за използване. Massey Ferguson отговори директно на въпроса с тракторите MF 8S и свързаните с тях услуги.“

Кабина, съчетаваща висок комфорт, видимост и свързаност

Със своите 24 см, отделящи кабината от двигателя, концепцията „Protect-U“ напълно изолира кабината от шум, топлина и вибрации. С нива на шум от едва 68 dB и вътрешен обем от 3,4 m³, това е една от най-тихите и просторни кабини на пазара.

Със стъклена площ от 6,6 м², тази кабина предлага на фермерите едно светло и проветриво работно място, което се отличава с ненадминато пространство и видимост. Замяната на арматурното табло с новия цифров терминал „MF vDisplay“, монтиран на десния стълб, оставя само волана и лоста за управление на мощността пред водача, осигуряващ изключителна видимост чрез осово наклонения капак на бонето.

Новата висококачествена седалка е с автоматично въздушно окачване, отопление, вентилация и оборудвана със странично амортизиране. Разбира се, има ефективен автоматичен климатик, който се доставя през 14 изхода. Механичното активно окачване на кабината допълнително повишава комфорта при EXCLUSIVE моделите.

Цифровото табло за управление „MF vDisplay“ показва цялата информация за трактора с един поглед. Лесен за четене и с интуитивна работа, неговият ясен дисплей може да бъде персонализиран и променен чрез едно просто превъртане на настройките с въртящото се копче на волана.

Новият подлакътник на Control Center, снабден с най-новия лесен за използване MultiPad лост, осигурява пълен контрол на оператора. Този съвместим с ISOBUS лост, управлява всички функции на трактора и включва вграден микро джойстик за управление на двата хидравлични клапана.

Обновеният Datatronic 5 (ново „лъскаво“ предно стъкло и потребителски интерфейс) е монтиран на регулируемата рама. Този 9-инчов сензорен терминал е толкова лесен за употреба и интуитивен за използване по същия начин, както се използва и всеки един мобилен телефон или таблет. Това е система с един екран за контрол на функциите на трактора и управление на всички технологии на MF, като MF Guide, MF секшън контрол и MF контрол на нормата, както и MF Task Doc за улавяне и пренос на данни.

Висока производителност и ефективност

Последните 6-цилиндрови/7,4-литрови двигатели AGCO Power предлагат повече мощност, по-добър въртящ момент и производителност при ниски обороти, намалявайки експлоатационните разходи.

Прецизната технология за последващо третиране на Massey Ferguson All-In-One, заедно с хидравличното регулиране на настройките, които са без поддръжка, спомагат за намаляването на текущите разходи.

Тези здрави двигатели развиват от 205 к.с. до 265 к.с., като електронното управление на мощността на двигателя (EPM) осигурява допълнителни 20 к.с. за транспорт, PTO и хидравлични приложения. Максималната мощност се генерира вече при 1000 оборота в минута и е постоянна до 1500 об./мин. - осигурявайки висока производителност при ниски обороти на двигателя, което пък намалява разхода на гориво с до 10% и шума с до 6 dB.

All-in-one (всичко в едно) система на катализатора (SCR) + допълнителния катализатор за частици (SC) е напълно интегрирана система, която не изисква използването на дизелов филтър за твърди частици (DPF) или сложен турбокомпресор с променлива геометрия. Проектиран да издържи живота на трактора, този компактен модул, монтиран извън трактора, гарантира, че видимостта остава напълно безпрепятствена, а изпускателната тръба е още по-тънка от преди.

Уникален капсулиран двигател

Отличителният дизайн „Protec-U“ със своите 24 cм празнина между кабината и инсталацията на двигателя разделя серията MF 8S от всички останали трактори. Освен че намалява топлината, шума и вибрациите, които се предават в кабината, уникалното капсулирано положение на двигателя подобрява охлаждането и производителността.

Този иновативен дизайн значително подобрява достъпността за почистване на радиаторите. Улесняването на редовната поддръжка ще подобри надеждността и ще подпомогне намаляването на времето за престой.

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2020



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg