Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 25 Април 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Технологии Брой: Ноември 2020
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие

print

e-mail facebook

 

  • Широк спектър от приложения - от плитка обработка на стърнища до дълбока подготовка на семенното легло (от 5 до 35 см)
  • Хидравлична настройка на работната дълбочина за бързо и прецизно адаптиране към всякакви почвени условия
  • Шаси, интегрирано в работната секция, за минимален радиус на завиване и щадене на земята
  • Избор на работни органи с доказано качество за интензивно размесване или плитко рязане
  • НОН СТОП защита от камъни
  • Различни положения на теглича за гъвкаво напасване към различни условия
  • Работа без странично изместване и използване на цялата работна ширина на машината
  • Икономия на гориво поради по-малката необходима мощност за постигане на перфектно смесване на почвата

От 1-ви ноември 2020 г. PÖTTINGER пусна в продажба своя нов стърнищен култиватор TERRIA - една перфектна машина за модерно земеделие. Прикачният стърнищен култиватор TERRIA е с широк спектър от приложения - от плитка обработка на стърнища до дълбока подготовка на семенното легло (от 5 до 35 см).

Предлага се в работни ширини от 4, 5 или 6 метра и като три- (TERRIA 4030, 5030, 6030) и четириредови (TERRIA 4040, 5040, 6040) модели.

И двата модела са с еднакъв брой симетрично подредени работни органи. Работните органи, разположени на сгъваемите секции, са идентично огледални и са разделени по равно в средата. Това осигурява равномерно проникване, равномерно разпределение на мощността и равномерно износване. Освен това, така осигуряваме свободна работа на култиватора без странично изместване.

За да гарантира стабилен и постоянен почвен поток и безпрепятствена работа, дори при наличие на големи количества слама и остатъци от реколта, TERRIA има щедра височина на рамата от 820 мм и разстояние между редовете от 800 мм.

Работните органи са с извита форма, а позицията им може да се променя чрез матрица с отвори. По този начин можем да променяме агресивността на работа. PÖTTINGER гарантират най-добрия работен резултат, благодарение на интензивното смесване чрез разстоянието между работните органи от 290 до 310 мм.

Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

Шила и хоризонтални ножове с доказано качество - CLASSIC, DURASTAR и DURASTAR PLUS - може да изберете най-подходящия вид за вас, според това дали искате интензивно размесване или плитко рязане. Хоризонталните ножове могат да бъдат настройвани чрез матрица с отвори. Само позицията на един болт трябва да бъде променена. Интензивността на обработката варира в зависимост от избраната позиция - плоска или стръмна. Болтът функционира и като допълнителна защита.

Новост е тясното шило DURASTAR. С ширина от 40 мм, шилото позволява работна дълбочина до 35 см. Благодарение на извитата форма, няма нужда от допълнителни направляващи планки. Тясното шило разбива почвата на ленти, което е необходимо, за да се редуцира почвената ерозия и да се разбие притъпканата почва.

НОН СТОП защита от камъни

Pöttinger допълнително подобри съществуващата система за НОН СТОП защита от камъни NOVA. Това е жизненоважно за осигуряване на непрекъсната работа. TERRIA е стандартно оборудвана с механична защита от камъни, с пусково налягане при натиск над 600 кг и максимална височина на повдигане 35 см. Към гамата е добавена и регулируема хидравлична версия със задействаща сила от 650 кг.

И двата елемента Nova са напълно необслужваеми и гарантират постоянно качество на работата, максимален просвет и намалено износване на рамата и работните елементи.

Шаси, пазещо почвата

За да се гарантира максимално малък радиус на завиване, шасито е интегрирано в работната секция, което води до по-компактна обща дължина. Стандартно всички модели са снабдени с шаси с две колела. Като опция 6-метровите модели могат да бъдат снабдени с шаси с четири колела. С второто, машината е с по-голяма контактна повърхност, което води до идеално разпределение на теглото и перфектна защита на почвата.

Машината се повдига чрез гумите на шасито, като просветът е 30 см. Големите гуми с AS-профил осигуряват висока безопасност при работа в неравен терен. Също така, в работно положение колелата на шасито нямат отрицателно влияние върху потока на почвата. Те са високо повдигнати и осигуряват достатъчно разстояние и при дълбока работа. Дори когато работим на 35 см дълбочина, има достатъчно пространство между почвата и колелото. Теглото на интегрираното шаси пада върху работната секция и има положително влияние върху проникването на Terria.

Транспортът на култиватора е винаги на шаси с две колела. Като опция можете да избирате между въздушна или хидравлична спирачна система. Светлините и предупредителните знаци са стандартни. За безопасен транспорт, TERRIA има хидравлична транспортна блокировка. За да се отключи, работната дълбочина трябва да се премести до минимум. За да се осигури високо ниво на комфорт при управление, задният мост на TERRIA има транспортно окачване под формата на акумулатор на налягане.

Хидравлично регулиране на дълбочината за по-голямо удобство

За бързо и прецизно адаптиране към всякакви почвени условия, Pöttinger са оборудвали своя прикачен стърнищен култиватор TERRIA с напълно хидравлично регулиране на дълбочината. Големите дълбочинни колела и задният валяк гарантират, че машината не се отклонява от избраната работна дълбочина. Тегличът е снабден с хидравличен цилиндър за прецизно следене на релефа на терена. Цилиндърът може да се задвижва в два различни режима. Плаващ режим - без въртящи се скоби - работният елемент се премества в работно положение и контролният блок се освобождава. С това ние осигуряваме перфектно следене на релефа в хълмист терен. Твърд режим - с въртящи се скоби, които определят позицията на цилиндъра и той се движи до ограничителя. Поради естественото проникване на култиватора, теглото се прехвърля върху задната ос на трактора. Това води до усилване на пасивното сцепление. Благодарение на различните режими на работа, Pöttinger предлагат адаптация на култиватора към съществуващите почвени условия по време на работа.

Необслужваемите вдлъбнати подравняващи дискове заравняват обработената почва след работните органи. Те са с диаметър от 400 мм, подредени са по двойки и са защитени от камъни чрез гумени елементи. Подравняващите дискове се водят в почвата от задния валяк и се настройват синхронизирано, когато работната дълбочина бъде променена.

Ограничителни странични бордове с регулириема височина и ъгъл осигуряват чиста работа без разпръскване на почва.

Избор на задни валяци за перфектно уплътняване

Можете да избирате измежду доказаните варианти: режещ уплътняващ валяк, гумен уплътняващ валяк и тандемен Conoroll валяк. Като опция, TERRIA може да бъде оборудвана със задна пружинна секция. За да се избегнат сблъсъци при работен завой, когато агрегатираме машината на големи трактори, опционалното удължение на теглича с 1 метър се препоръчва за външна ширина от 3 метра.

Благодарение на тандемната система Master-Slave, TERRIA впечатлява с равномерната обработка на почвата, компактния дизайн и оптималното адаптиране към контура в хълмист терен. Всичко това постигаме с високо ниво на удобство по време на работа. Настройките на машината могат да бъдат променяни по време на работа и винаги държим всичко под контрол чрез манометъра за налягането и скалата за работната дълбочина.

 

Автор: Списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg