Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Сряда, 17 Август 2022

Юни 2022

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Добри практики Брой: Декември 2021
БАСФ Решения в земеделието стартира Глобална програма за въглеродно ефективно земеделие
Подпомагане на земеделските производители да отглеждат културите по устойчив и въглеродно ефективен начин

БАСФ Решения в земеделието стартира Глобална програма за въглеродно ефективно земеделие

print

e-mail facebook

Земеделието допринася за около 20% от CO2 емисии в световен мащаб, затова и въглеродно ефективните земеделски практики са изключително важни в борбата с климатичните промени. БАСФ ще стартира програма, която позволява на фермерите да проследяват и да се възползват от практики, които намаляват CO2 емисии. По този начин компанията допринася за борбата срещу климатичните промени. Глобалната програма за въглеродно ефективно земеделие ще стартира в началото на 2022 и ще подпомогне БАСФ в ангажимента за намаляване на въглеродния отпечатък на тон продукция с 30% до 2030 г. - при пшеница, соя, ориз, рапица и царевица.

Глобалната програма за въглеродно ефективно земеделие ще подпомогне устойчивите земеделски практики и възможно най-доброто използване на пълното портфолио на БАСФ – от семена, иновативни продукти за конвенционална и биологична растителна защита, до дигитални решения за земеделието и решения за управление на торенето. Програмата ще бъде изградена на базата на инструменти за устойчивост, които оценяват възможните подобрения и насочват фермерите към балансирани решения за повишаване на устойчивостта. Ще подпомогне намаляването на емисиите и задържането на повече въглерод в почвата. БАСФ ще изгради глобална рамка, която ще позволи на земеделските стопани да генерират т.нар. въглеродни кредити от признати сертифициращи органи, което ще доведе до допълнителни приходи от намаляването на въглеродните емисии.

Фермерите имат важна роля за постигането на нетни нулеви емисии на парниковите газове и ограничаване на глобалното затопляне. Програмата на БАСФ обхваща цялостен подход за осигуряване на по-висок добив, като допълнително ще се повиши устойчивостта в селскостопанските дейности и ще се увеличи производителността.

„Стартирането на нашата Глобална програма за въглеродно ефективно земеделие е доказателство за нашия силен ангажимент към устойчивото земеделие. Ще дадем възможност на фермерите по целия свят да подобрят състоянието на почвите, да намалят емисиите, да задържат въглерод и в същото време да бъдат възнаградени за усилията си в борбата с климатичните промени”, заяви Винсент Гроу, президент на БАСФ Решения в земеделието.

 БАСФ Решения в земеделието стартира първите многогодишни полски изпитвания. Те са насочени към устойчивите земеделски практики, задържане на въглерод в почвата и намаляване на емисиите на ниво земеделско стопанство. Резултатите от изпитванията ще доведат до решения, които ще помогнат на фермерите да се възползват от иновативните технологии на БАСФ, силата на дигиталните решения в земеделието чрез платформата Xarvio®, както и от международно признатия инструмент за оценка на устойчивостта AgBalance®. AgBalance® оценява данни и изготвя информирани решения за подобряване на устойчивостта.

През 2022 г. БАСФ ще разширява своето сътрудничество със съществуващите си партньори и ще търси активно нови партньорства, които да включват управлението на въглеродните емисии.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2021ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Високи очаквания от рапицата на Corteva Agriscience!
PT302, PT303 и PT305CL – новите перспективни предложения

ГЛОБАЗТАР АЗТ 250 СК и БУЗ УЛТРА – безупречните фунгициди в житни култури
Белхим запазва цените на продуктите за растителна защита, казва Даниел Божанов, търговски директор на компанията

Карповирусин – приносът на ЮПЛ България за 100% защита от източен и ябълков плодов червей
Моментът за третиране срещу второто поколение е определен благодарение на иновативна технология за прогноза и сигнализация

Сава Савов: Ако искаме наистина да бъдем отговорни към природата, биологичното земеделие е бъдещето
Имам доста приятели, които тръгнаха по моя път, твърди младият земеделец

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg