Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Добри практики Брой: Декември 2021
БАСФ Решения в земеделието стартира Глобална програма за въглеродно ефективно земеделие
Подпомагане на земеделските производители да отглеждат културите по устойчив и въглеродно ефективен начин

БАСФ Решения в земеделието стартира Глобална програма за въглеродно ефективно земеделие

print

e-mail facebook

Земеделието допринася за около 20% от CO2 емисии в световен мащаб, затова и въглеродно ефективните земеделски практики са изключително важни в борбата с климатичните промени. БАСФ ще стартира програма, която позволява на фермерите да проследяват и да се възползват от практики, които намаляват CO2 емисии. По този начин компанията допринася за борбата срещу климатичните промени. Глобалната програма за въглеродно ефективно земеделие ще стартира в началото на 2022 и ще подпомогне БАСФ в ангажимента за намаляване на въглеродния отпечатък на тон продукция с 30% до 2030 г. - при пшеница, соя, ориз, рапица и царевица.

Глобалната програма за въглеродно ефективно земеделие ще подпомогне устойчивите земеделски практики и възможно най-доброто използване на пълното портфолио на БАСФ – от семена, иновативни продукти за конвенционална и биологична растителна защита, до дигитални решения за земеделието и решения за управление на торенето. Програмата ще бъде изградена на базата на инструменти за устойчивост, които оценяват възможните подобрения и насочват фермерите към балансирани решения за повишаване на устойчивостта. Ще подпомогне намаляването на емисиите и задържането на повече въглерод в почвата. БАСФ ще изгради глобална рамка, която ще позволи на земеделските стопани да генерират т.нар. въглеродни кредити от признати сертифициращи органи, което ще доведе до допълнителни приходи от намаляването на въглеродните емисии.

Фермерите имат важна роля за постигането на нетни нулеви емисии на парниковите газове и ограничаване на глобалното затопляне. Програмата на БАСФ обхваща цялостен подход за осигуряване на по-висок добив, като допълнително ще се повиши устойчивостта в селскостопанските дейности и ще се увеличи производителността.

„Стартирането на нашата Глобална програма за въглеродно ефективно земеделие е доказателство за нашия силен ангажимент към устойчивото земеделие. Ще дадем възможност на фермерите по целия свят да подобрят състоянието на почвите, да намалят емисиите, да задържат въглерод и в същото време да бъдат възнаградени за усилията си в борбата с климатичните промени”, заяви Винсент Гроу, президент на БАСФ Решения в земеделието.

 БАСФ Решения в земеделието стартира първите многогодишни полски изпитвания. Те са насочени към устойчивите земеделски практики, задържане на въглерод в почвата и намаляване на емисиите на ниво земеделско стопанство. Резултатите от изпитванията ще доведат до решения, които ще помогнат на фермерите да се възползват от иновативните технологии на БАСФ, силата на дигиталните решения в земеделието чрез платформата Xarvio®, както и от международно признатия инструмент за оценка на устойчивостта AgBalance®. AgBalance® оценява данни и изготвя информирани решения за подобряване на устойчивостта.

През 2022 г. БАСФ ще разширява своето сътрудничество със съществуващите си партньори и ще търси активно нови партньорства, които да включват управлението на въглеродните емисии.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2021



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg