Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 18 Април 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Август 2020
ДНИ НА ТЕХНИКАТА 2020 - цялостни решения за успешно извеждане на есенната кампания
Земеделец: Там, където използваме PÖTTINGER, има разлика в добивите

ДНИ НА ТЕХНИКАТА 2020 - цялостни решения за успешно извеждане на есенната кампания

print

e-mail facebook

 

Трудна година за земеделците у нас. Най-вече традиционният проблем със сушата и слабата реколта. Но това са предизвикателства, с които фермерите ще продължават да се борят и в бъдеще. Въпросът е да оптимизират разходите си и да не спират да инвестират. Една от най-важните инвестиции си остава земеделската техника. И една от водещите фирми в доставката на машини от световни брандове – Булагро Машини, дава разнообразни варианти на фермерите, които искат изгодно да подновят агропарка си. Новостите в своето портфолио и актуални предложения за новата сеитбена кампания фирмата представи на традиционните от три години насам - ДНИ НА ТЕХНИКАТА.

„Булагро винаги е гледала на презентациите си от малко по-различен ъгъл и показва различното, полезното и интересното, което дава добавена стойност“, подчерта търговският директор Митко Желязков.

Стартът беше даден в търговско-сервизния център на фирмата в Добрич, където преди 10 години беше прерязана лентата на новооткритата база.

Акцент са основните на компанията брандове, които представлява в България: PÖTTINGER, HARDI, EINBÖCK.

„Това е сърцевината на продуктовата ни листа, която предлагаме от няколко години, добре познати и наложили се марки“, коментира богатото портфолио Митко Желязков, като добави, че номенклатурата на Булагро включва още семена, препарати за растителна защита, торове, въобще всичко, което е от полза на земеделските производители.

Земеделецът Пламен Хърватов е оборудвал стопанството си с техника от Булагро. Обяснява, че PÖTTINGER се е доказал като много успешен бранд на нивата. „Много добра производителност, бърза и навременна работа. Чувал съм, че сервизът им е много добър, но до момента не ми се е налагало да го използвам, защото машините са здрави. Много съм доволен. В земеделието „ден година храни“, затова е много важно да работиш с надеждна техника, за да свършиш добра работа“, казва производителят от Суворово.

90% от машините в агропарка на земеделския производител Здравко Димитров са закупени от Булагро Машини АД. „Много са производителни, хубави обработки. Сервизът им е много добър, но ние не го използваме, защото машините не се чупят. Мога да ви кажа, че там, където използваме PÖTTINGER, има разлика в добивите. С една дума - надежден инвентар. Имаме разбирателство с фирмата. Мога да препоръчам на всеки в стопанството си да има инвентар на PÖTTINGER.“

Емблематични за австрийския бранд са дисковите брани TERRADISC. Гамата беше представена с 6-метров модел, както и 8-метрова версия, която от миналата година намира много добър прием на нашия пазар. Тя е с азотни акумулатори, които придават допълнителен натиск на двете крила на браната така, че натискът да е равномерен. Една незаменима машина, предназначена за трактори с мощност над 400 к.с.

Гостите видяха още механични сеялки VITASEM, както и мулчиращите сеялки TERRASEM с различни работни ширини от 3, 4, 6, 8 и 9 м. Всяка година производителите на селскостопанска техника правят нововъведения. Тази година мулчиращата сеялка е снабдена с разпределителна глава, която функционира по-ефикасно и равномерно разпределя семената. Нещо много важно - тези сеялки копират и отрицателни терени.

PÖTTINGER е и световен лидер в т.нар. зелена линия машини – косачки, сеносъбирачи, самотоварещи ремаркета, а мнозина земеделци у нас вече са се убедили в качеството им.

Разбира се, плуговете на PÖTTINGER са добре известни в цялата страна. При тях няма кардинални нововъведения и неслучайно. Конструктивните решения са претърпели множество полеви изпитвания и са доказали, че съществуващото е най-добро – здрава конструкция, център за лесна и бърза настройка Servomatic, уникални вътрешни рамена, подсилващи основната греда – висока устойчивост на натоварване.

В ДНИ НА ТЕХНИКАТА 2020 земеделците разгледаха и гама растителнозащитна техника на датската компания HARDI. Това са прикачните пръскачки RANGER, NAVIGATOR и COMMANDER, оборудвана с патентованата TWIN система на HARDI за пръскане с въздушна асистенция, както и флагмана - самоходната пръскачка ALPHA EVO.

Една интересна тенденция регистрира Булагро – засилена продажба на фрези и мулчери на FALC. В базите на Булагро бяха изложени и машини на доказания бранд BADALINI - продълбочители с хидравлично регулиране на дълбочината с дискова секция HERCULES MEGA, хедери за жътва на слънчоглед и царевица DOMINONI, датски тороразпръскващи машини BOGBALLE, австрийски култиватори EINBÖCK, пролетни сеялки MASCAR.

Новост от последните дни е партньорството на Булагро Машини с Прокредит банк за финансиране покупката на нова техника – при ниска лихва, без първоначална вноска и без такси.

Освен в Добрич, ДНИ НА ТЕХНИКАТА 2020 се проведоха в базите на фирмата в Полски Тръмбеш, Монтана и Стара Загора.

 




ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg