Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Ноември 2020
Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми

print

e-mail facebook

Кубота направи премиера на новата си серия трактори M6002. Първият екземпляр беше представен на FIMA 2020 (Международен панаир за селскостопанска техника), провел се в Сарагоса (Испания) между 25-29 февруари 2020 г. Тази нова серия трактори е разработена изцяло от Кубота и осигурява интелигентни решения за нуждите на фермерите.

Повече ефективност и надеждност

Серията M6002 ще предлага три модела: M6122 – 123 к.с., M6132 – 133 к.с. и M6142 – 143 к.с.. Технологията на тази серия е насочена както към повишаващия се фокус върху устойчивостта, така и към нуждите на модерните фермери.

Серията M6002 е оборудвана с 4-цилиндров дизелов двигател Кубота етап V, повишаващ значително както ефективността, така и надеждността. С допълнителни 20 к.с. е повишена мощността за транспортни дейности. Този двигател има удължен интервал за почистване на DPF филтъра от 3000 на 6000 мото часа. Освен това е оборудван с голям резервоар за гориво с вместимост 230 литра, предназначен за дългите работни дни.

Напълно нова концепция на трансмисията. Тя включва 8- степенна предавателна кутия с превключване на предавките при пълна мощност и под товар, проектирана за високи скорости и голяма теглителна способност. Тези модели с превключване на предавките при пълна мощност и под товар включват новата функция (Xpress restart), която пряко управлява главния съединител посредством задействане на спирачния педал.

Комфорт, видимост и лекота на управление – задаване на нови стандарти

Новата, широка и просторна кабина при тази серия трактори се отличава с впечатляващия си интериор и екстериор. Тя включва многофункционален подлакътник с лост, памет на двигателя, управление на навесния механизъм и управление на автоматичното превключване. Ергономичната ѝ странична конзола за всички главни работни лостове е разположена отдясно на седалката на водача и на същия радиус подлакътник за максимално удобство. Широкият остъклен покрив предлага оптимална видимост, особено полезна за приложения с челен товарач. Той включва стандартно 10 изцяло светодиодни работни фарове и 6 допълнително предлагани светодиодни работни фарове за покритие на 360 градуса. Накрая, кабината е оборудвана с първокласна седалка с окачване на паралелограм и механично окачване на кабината за най-високо равнище на удобство.

Усиленият преден и заден мост позволяват висока скорост при транспорт с повишена товароносимост, както и тежкотоварни дейности с челен товарач. Включената стандартно двускоростна система на Кубота осигурява подобрен радиус на завиване от 4,5 метра, правейки тракторите от тази серия най-добрия трактор за работа в тесни пространства.

По-висока продуктивност

Освен това серията M6002 предлага допълнителна производителност, благодарение на хидравличната си система за подпомагане на кормилното управление с помпа CCLS с дебит от 115 л/мин, която подобрява производителността и работата на трактора.

Тракторите от тази серия имат впечатляваща товароподемност от 7000 кг и дебит 115 л/мин за справяне с тежък прикачен инвентар за максимална производителност и ефективност.

Херман Мартинез, вицепрезидент бизнес звено продажби на трактори към Кубота Холдинг Юръп, каза: „Новата серия М6002 е напълно нова идея, изградена 100% от Кубота. Тя покрива напълно нуждите на животновъдите, както и на средни и големи по размер стопанства, търсещи висока производителност, ниски експлоатационни разходи, маневреност, лекота на употреба и комфорт, съчетани с добре познатата репутация на Кубота за издръжливост и надеждност.“

 

Целия материал четете в брой Ноември 2020



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg