Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Брой ноември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Юбилей Брой: Май 2020
Кубота стана на 130 години
Кубота България предлага специални цени до края на август по повод на юбилея

Кубота стана на 130 години

print

e-mail facebook

 

Кубота стартира през далечната 1890 година с производството на метални изделия и обработката на чугун. Постепенно преминава към изработката на тръби и цялостни решения за водни инсталации и пречиствателни станции. Кубота става основен световен производител на индустриални двигатели. След Втората световна война създава първия мотокултиватор. Малко по-късно на бял свят се появява и първият колесен трактор.

Сега Кубота е глобална корпорация със заводи и дистрибуторски фирми в целия свят. Служителите й наброяват над 40 хил. души. Сериозен пазарен дял Кубота заема при производството и продажбата на селскостопанска техника, като в много страни заема водещо място на пазара.

Досега Кубота е произвела над 4 млн. трактора в диапазона 12 до 170 к.с. Предстои пускане в експлоатация на трактори над 200 к.с. и зърнокомбайн. След като преди няколко години Кубота придоби Квернеланд, тя се ориентира към развитие на прецизното земеделие и висококачествения прикачен инвентар.

Компанията също специализира в производството на машини за поддръжка на ландшафтни пространства, паркове и градини и общински терени, за сметосъбиране и снегопочистване.

Дългocpoчнaтa цeл на Кубота, формулирана от нейния основател още преди 130 години, е освен поддържане на високо качество на произвежданите от нея продукти и машини, така и подобряване на клиентската удовлетвореност.

В България пpeз последните години ĸoрпорацията чрез дистрибуторската си фирма Кубота България заема неизменно място в тройката най-продавани трактори на българския пазар. Проучванията отреждат едно от челните места на бранда Кубота сред българските земеделци.

Юбилеят е повод корпорацията да направи поредния жест към своите клиенти, след като от края на миналата година обяви 5 години заводска гаранция за трактори независимо от мощност и серия. Тази година официалният вносител на марката КББГ ЕООД обявява специални цени за тракторите от портфолиото си. Достатъчно е само земеделският стопанин да се обърне към най-близкия регионален дилър, за да разбере подробности за промоцията.

Тази година на българския пазар е премиерата на серията М 7003. Тя покрива трактори в диапазона 130, 150 и 170 к.с. и е предназначена за работа в по-тежки условия. Тя излиза от поточните линии със значителен брой подобрения по отношение на аксесоарите, електрониката и мощността на двигателя с цел достигане Етап 5 на вредни емисии, като вредните газове ще бъдат изцяло пречистени. Наред с това се отчита по-висок въртящ момент и по-висока икономичност. Капацитетът на навесната система е много сериозен. Хидравликата достига 9 000 кг, а теглото на тракторите е над 7 000 кг. Кабината е просторна, обезшумена и комфортна, има пасажерска седалка, подлакътник с разположени на него контролни уреди за управление. С въвеждането на модела при търговците ще има допълнителен конфигуратор, който ще се ползва онлайн и клиентите ще могат да поръчват машини по техен избор директно в завода.

Промоцията обхваща и най-популярните серии - Кубота М4 от 66 до 74 к.с., Кубота М5 от 95 до 113 к.с., лозарските трактори от 73 до 105 к.с. и по-мощните Кубота MGX от 104 до 143 к.с.

След застой на пазара на агротехника в началото на годината в момента интересът към покупки, макар и плавно, се засилва, коментира търговският директор на Кубота България Мирослав Николов. Активността освен от растениевъдството идва от животновъдните стопанства в синхрон с предстоящото отваряне на Мярка 4.1 от ПРСР. Кубота е и една от любимите марки на родните лозари. Големи винопроизводители със собствени масиви са с предпочитания към бранда. Въпреки кризата интересът на общините към комуналната техника на Кубота е голям.

 

Целия материал четете в брой Май 2020



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg