Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 29 Март 2024

Октомври 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Април 2020
ТОНИВИТ
Всичко започва от корена

ТОНИВИТ

print

e-mail facebook

Тонивит е високоефективен течен биостимулатор и листен тор на база филтрат от водорасли (Аscophyllum nodosum - GA 142) и водоразтворими фосфор (Р) и калий (К). Тонивит е специално формулиран за приложение в ранните фази на развитие на царевица, зърнено-житни култури и маслодайна рапица.

Тонивит има уникално действие, като активира физиологията на хранене на растенията и подобрява укрепването и развитието на кореновата система (повишава нейната дължина и маса). По този начин биостимулаторът дава възможност на растенията да усвояват оптимално хранителните вещества и водата от почвата, правейки царевицата по-толерантна на критичните за нейното развитие засушавания. При зърнено-житните култури Тонивит стимулира братенето, а при рапицата - удебеляването на кореновата шийка.

Чрез активирането на физиологията на хранене, употребата на Тонивит води до по-ефикасно усвояване на вложените минерални торове и намалява загубите от тяхното отмиване.

Тонивит oптимизира добива и качеството на вашите култури!

Растителната физиология е ключов фактор за добива

Минералното хранене през корените и въглеродът от въздуха, приеман през листата, са ключови за продуктивността на растенията. Двата хранителни пътя осигуряват на растението минерали и въглерод, които участват във фотосинтетичните процеси, които пък от своя страна задоволяват нуждите от хранителни вещества на растението и спомагат за достигане на максималния добивен потенциал.

Добивът и качеството на получената продукция неизменно зависят от минералното хранене и физиологичния статус на растението, както и от хормоните и ензимите, подпомагащи усвояването на хранителните вещества.

21 дни след третиране с Тонивит в доза 100 мл/дка

 

Тонивит помага на растенията бързо да възстановят работата на кореновата си система след неблагоприятни климатични условия и увеличава толерантността им към абиотичен стрес (градушки, засушавания и други неблагоприятни климатични условия).

Тонивит подпомага лесното и бързо преодоляване на хербицидния стрес

Тонивит минимизира негативния ефект на стреса върху културните растения след използването на хербициди. Ясно се вижда изоставане във вегетацията на нетретираните с Тонивит растения, изложени на хербициден стрес.

Чрез употребата на Тонивит подаваме на растението хранителни вещества, до които културата няма достъп в момент на стрес, и същевременно активираме естествените механизми на хранене. Биостимулаторът подпомага енергийните процеси в растението и третираните посеви много бързо се възстановяват и възобновяват нормалното си развитие.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Април 2020



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg