Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Октомври 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Декември 2021
За добиви над 400 кг/дка…
Топ предложения при слънчогледа във всички технологии и сегменти за сезон 2022

За добиви над 400 кг/дка…

print

e-mail facebook

 

Синджента е № 1 в при семена слънчоглед в Европа според информация, базирана на независимото пазарно проучване, направено от FarmTrak, Кинетек, за засети семена в Европа през 2020 и 2021 г. Този факт не е случаен. Размерът на инвестициите в нови технологии, мрежата ни от опитни станции, както и екипите от районни представители, подпомагат фермерите за постигане на максимален добив от единица площ и добра възвращаемост на инвестициите.

В България през 2021 г. най-големият ни ръст е при хибридите Суоми HTS, Сумико HTS и Субаро HTS, които са оптимизирани за хербицидите Флуенс™ на Синджента и Експрес™ на ФМС.

От тази година пускаме на пазара и още един хибрид от тази технология, а именно Сурели HTS – следващото ниво по добив и масленост. Хибридът вече е един от най-търсените през този сезон поради многото предимства, които притежава. Сурели HTS е най-новото поколение генетика от Синджента с висока толерантност на основните болести, нападащи слънчогледа, както и на паразитния плевел синя китка. Относно добивния му потенциал – той е един от най-високите на пазара. Тази година достигнатият добивен потенциал от Сурели HTS в опитно поле на фирма Синджента е 452 кг/дка при стандартна влага в с. Вълчедръм, обл. Монтана. На множество опитни локации добивите от хибрида надхвърлят значително 400 кг/дка.

Лидерските позиции в сегменти Clearfield® и Clearfield® Plus за нас също не са случайност. Новата ни генетика в лицето на СИ Уанстар CLP се представя отлично с достигнатия добивен потенциал на опитно поле в гр. Генерал Тошево, обл. Добрич, от 463 кг/дка при стандартна влага. Другото ново попълнение в тази технология – СИ Айвъри CLP се отчете с 476 кг/дка на опитно поле в с. Калипетрово, обл. Силистра. Добивният потенциал на СИ Уанстар CLP и СИ Айвъри CLP, както и агрономическите характеристики на хибридите са на изключително високо равнище. Толерантността на болести, силно изразените компенсаторни способности на СИ Уанстар CLP и адаптивността към почвено-климатичните условия на СИ Айвъри CLP спомагат за реализацията на високи и стабилни резултати.

Синджента е утвърден лидер и във високоолеиновия Clearfield® сегмент. С хибридите Таленто и СИ Експерто добивните резултати са на нивата на линоловите хибриди на Синджента. Всеизвестен факт е, че от тези хибриди добивите в сегмента са на изключително високо ниво. Новото попълнение във високоолеиновия сегмент за сезон 2022 е хибридът, който все още е под кодовото име NX02267. Този хибрид е оптимизиран за хербицидите Флуенс™ на Синджента и Експрес™ на ФМС и е в средно ранната група по ранозрялост. Достигнатият добивен на опитно поле в с. Вълчедръм, обл. Монтана, е 465 кг/дка при стандартна влага. Включвайки този хибрид в портфолиото си, Синджента България вече разполага с предложения във всички технологии и сегменти за сезон 2022.

Новост от Синджента е и концепцията „Качествени семена” при слънчоглед, обединяваща в себе си: качество на генетичния материал; качество при семепроизводството; качество при подготовката, третирането и опаковането на семената.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2021



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg