Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 01 Декември 2022

Ноември 2022

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Призьори Брой: Септември 2018
Престижна награда за Пионер
Призът е за най-висок пазарен дял при продажба на семена царевица и слънчоглед

Престижна награда за Пионер

print

e-mail facebook

 

Нови хибриди и поредна престижна награда за Пионер на изложението Селското стопанство и всичко за него в Добрич. Призът е в категория за най-висок пазарен дял при продажба на семена царевица и слънчоглед. Лидерството на компанията се дължи не само на повече от 24-годишното й присъствие на пазара в България, но най-вече на високото качество на продуктите и на непрестанните иновативни решения. Компанията първа въведе хибриди царевица, устойчиви на суша: Optimum® AQUAmax® продуктовата линия и хибриди слънчоглед с марката Pioneer Protector®, устойчиви на болести и паразити. В настоящата година Пионер поддържа стабилен и дори нарастващ пазарен дял.

Наградата получиха Чавдар Дочев, Търговски мениджър за Балканите, и Антонио Мартинович, Маркетинг мениджър за Балканите. Г-н Чавдар Дочев благодари на организаторите за високата оценка, усилията на селекционерите и за работата на екипа на Пионер в България. Той анонсира и преструктурирането на компанията, която след сливането на ДюПон, Пионер и Дау от следващата година ще е с новото име - Corteva Agriscience™.

Благодарности и приветствие към организаторите поднесе и г-н Антонио Мартинович: „Благодаря за вниманието. Това е моето първо посещение в Добрич и се радвам, че съм в една от най-важните за земеделието области в България. Радвам се, че имам възможността да получа тази награда и да доставяме най-добрата генетика в България.“

Разговаряхме с Иван Костадинов, Мениджър Продажби на компанията. Той сподели, че преструктурирането на фирмата ще донесе големи ползи за производителите – регионалните представители вече ще предлагат семената в пакет с препаратите за растителна защита, което до висока степен ще спести време и средства на фермерите. Сред целите на компанията са запазване на пазарния дял при царевица и слънчоглед и увеличаване продажбите при рапица.

При слънчогледа Пионер усилено работи в посока нови хибриди, устойчиви на икономически важни болести в направленията Pioneer Protector® мана и Pioneer Protector® синя китка, както и решаване проблема с вертицилиума. При рапицата компанията ще предлага хибриди с устойчивост на склеротиния, а при царевицата – с повишена толерантност към засушаване и болести, които формират микотоксини на зърното.

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
От компютрите - до живота на село
Тони Кичуков: Започнахме да гледаме животните като домашни любимци, но не се прави така. Това е бизнес!

Биопроизводителят Калоян Съев – пример за мераклийска работа
Калоян е механизирал част от своето стопанство, има планове за закупуване на още техника

Преработвателният бранш поддържа стабилност въпреки кризите
Високи цени, свиване на производството, по-малко инвестиции, но въвеждане на нови продукти

Инвестиции, сдружаване, роботизиране на работните процеси в сектора на плодовете и зеленчуците
Заради високата цена на енергията, преработватели сами си произвеждат ток чрез фотоволтаици

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg