Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 22 Юни 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Селекция Брой: Декември 2023
Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа

print

e-mail facebook

Как да добиете стойност отвъд добива? Отговорът на този въпрос дава фирма Nuseed. В рамките на XI национален агросеминар на НАЗ компанията представи пред земеделските стопани новите си предложения. Висок потенциал, производителност, възвръщаемост – това са само част от акцентите, които постави Ани Димитрова, мениджър „Бизнес развитие“ по време на презентацията „Nuseed – големи възможности, голямо бъдеще“.

С оглед на идващата пролетна кампания фермерите бяха запознати с новите хибриди слънчоглед. „Подбрали сме компактно и изпитано портфолио, решихме да заложим само на добре утвърдени хибриди, които се представят отлично на територията на България. Във високоолеиновия сегмент предлагаме три Клиърфийлд хибрида и два по технологията Експрес“, подчерта Ани Димитрова.

Друг фокус при слънчогледа е ултра ранната група, в която компанията предлага два хибрида. „Това е изцяло нова група без аналог на пазара. Основното направление е за втора култура или късни сеитби или за райони, нетипични за производство на слънчоглед. Хибридите от тази група имат къс период на вегетация - около 80-85 дни“, разясни още експертът.

При линоловите хибриди две са предложенията за новия сезон в групата на Клиърфийлд хибридите и едно – в Експрес технологията. Новото предложение е по мултистак технология – това е тройна мощна комбинация, която включва хербицидна устойчивост плюс генетична устойчивост на синя китка до раса Н и на множество раси мана.

NuSeed работи в различни направления. Новите култури в портфолиото на компанията са карината и тръстика като енергиен източник. Тръстиката е проект, който се разработва в Бразилия и е насочен за тропическите държави. От нея ще се произвежда биомаса за производство на етанол.

Карината е нисковъглеродна суровина, която може да се отглежда по договор. „На този етап сме във фаза изпитване на територията на България. Търсим най-добрата технология. Тази култура няма да отнема от основните площи, идеята е да се впише като междинна или покривна култура. Земеделските стопани ще могат да разчитат на договор за обратно изкупуване, след което ще се преработва във Франция. От карината се произвеждат нова генерация авиогориво и високопротеинови фуражи“, разясни още Ани Димитрова.

 

Автор: Списание АгроКомпасПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg