Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 28 Януари 2020

Януари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Ноември 2018
Иновации, конструирани от здрава стомана и със син цвят
Премиерно във Франция: компактна дискова брана Rubin 10 и плуг Diamant 16

Иновации, конструирани от здрава стомана и със син цвят

print

e-mail facebook

Растеж, иновации и нови амбиции – под това мото премина едно от най-впечатляващите събития в агроиндустрията. Централна Франция, в долината на Лоара, стана арена на модерни технологии и нови решения, представени от професионалиста в производството на почвообработваща, сеитбена и растителнозащитна техника – Lemken. Зад компанията стоят дългогодишни традиции още от 1780 г. и 1470 души персонал. С три завода в Германия и Индия и две линии за сглобяване в Русия и Китай, Lemken реализира 360 млн. приходи от продажби. И зад тези цифри стоят години неуморен труд и отдаденост, както и постоянен обмен на информация относно нуждите на фермерите по целия свят. На върха на компанията е собственичката Никола Лемкен, седма генерация в семейния бизнес, а неизменно до нея е изпълнителният директор Антони ван дер Лей, който е и новият председател на CEMA – Асоциацията на европейските производители на земеделска техника.

И двамата бяха в центъра на вниманието по време на мащабното събитие във Франция, на което компанията показа премиерно пред представители на водещи агромедии последните си разработки. А визията на Lemken за растеж напълно се покрива с това, което казаха и показаха. Това е именно внедряване на подобрения и иновации към ключови продукти и следване на тенденциите за все по-широко използване на прецизни технологии. И не на последно място – инвестиции в нови производства. Затова и от Франция дойде голямата новина, че Lemken е придобила холандската компания Steketee - пазарен лидер при механичната борба с плевелите, при която се използва уникална технология чрез камера. Продуктите са особено актуални с оглед тенденцията към намаляване количеството на използваните препарати.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Ноември 2018ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Ние трябва да създаваме иновации, които да помагат за изхранване на населението
Проф.Ангел Ангелов, преподавател в катедра "Биотехнология" и Центърa за обучение по качество и безопасност на храните към Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив

Много сме силни в сегментите, които носят добавена стойност за фермерите
Ани Димитрова, Търговски мениджър в Nuseed

На запад от рая
Овощните градини край с. Радотина - биоземеделие по учебник

Как се успява наопаки
Уникални за света български предприемачи представи Институтът за агростратегии и иновации

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg