Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 28 Януари 2020

Януари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Растителна защита Брой: Юни 2016
Арената на постигнатите резултати
Умни решения, иновативни подходи в растителната защита

Арената на постигнатите резултати

print

e-mail facebook

Байер АгроАрена 2019 е традиционната платформа, която представя последните постижения на растителнозащитната индустрия. Нови и утвърдени технологии, различни комбинации от приложени продукти, нови решения за справяне с проблемите на полето. Всичко това обединява стремежа на Байер във внедряването на технологии, чрез които българските зърнопроизводители могат да произведат повече с по-малко ресурси.

Капрено запазва потенциала за висок добив на царевицата

Край старозагорското село Бяло поле в полето на фирма Авгандира Агро и на земите на Недялко Статев край село Попгригорово акцент беше поставен на опазването на царевицата с наложената от Байер технология – Капрено.

Капрено е уникален хербицид, защото съчетава почвено и вегетационно действие, а антидотът в него позволява царевицата да достигне пълния си добивен потенциал. Прилага се във фаза 2-6-и лист на културата. „С Капрено решаваме проблемите навсякъде. Плевелите са потиснати, имаме пълен контрол над тях и на по-късен етап почвеният ефект на хербицида запазва посева чист и не се налагат третирания за вторичното заплевеляване, с което спестяваме разходи, но най-важното запазваме пълния потенциал на културата”, сподели Недялко Статев, който разчита на 100% на продуктите на компанията.

Мерлин Флекс и Лаудис – утвърдените решения в царевица

На отделен парцел беше показана царевица, нетретирана с продукт на Байер, изостанала два листа назад в развитието си, спрямо такава, на която е приложена класата при почвените хербициди - Мерлин Флекс.

Лаудис ОД е уникален по своята селективност при хербицидите в царевица. Това е решение, поставящо ненадминати до момента стандарти за безопасност, бързина, начин на действие и спектър на контролирани плевели - едногодишни житни и широколистни плевели, паламида и балур. Лаудис ОД може да се внася и след 8-и лист и един от най-меките продукти на пазара.

Шадоу и Челиндж – мощни оръжия срещу плевелите в слънчоглед

Част от задължителните мероприятия за опазване на слънчогледа от плевели е приложението на противожитния хербицид Шадоу и на противошироколистния - Челиндж. Двата продукта се прилагат при конвенционалните, Експрес толерантните и Клиърфийлд хибриди като корекция, защото изчистват полетата от тежки плевели – балур, райграс, овсига, власатка, които няма как да бъдат преборени по друг начин. Шадоу се прилага в доза 160 мл/дка. Той действа и изключително добре срещу прераснала власатка. Шадоу с успех може да се прилага срещу технологичен слънчоглед във фаза 2-4-та двойка листа, като едновременно с това се решава проблемът с широколистното заплевеляване.

Челиндж е единственото решение срещу технологичната рапица. По препоръка на специалистите на Байер, Дивизия КропСайанс, продуктите Шадоу и Пулсар трябва да се използват поотделно. При Експрес технологията комбинирането на двата хербицида не е проблем, дори при висока доза. Невероятният синергизъм между Челиндж и Шадоу дава възможност дозата на противожитния хербицид да се намали и резултатът ще бъде същият. При слънчоглед третиране с Челиндж и Шадоу дава пълен контрол на тежко заплевеляване, включително и от балур. При комбинирането на двата продукта се проявява техният синергизъм и по-голям ефект, смята Недялко Статев.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юни 2016ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Ние трябва да създаваме иновации, които да помагат за изхранване на населението
Проф.Ангел Ангелов, преподавател в катедра "Биотехнология" и Центърa за обучение по качество и безопасност на храните към Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив

Много сме силни в сегментите, които носят добавена стойност за фермерите
Ани Димитрова, Търговски мениджър в Nuseed

На запад от рая
Овощните градини край с. Радотина - биоземеделие по учебник

Как се успява наопаки
Уникални за света български предприемачи представи Институтът за агростратегии и иновации

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg