Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Неделя, 05 Февруари 2023

Януари 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Празници Брой: Декември 2019
20 години Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци
На гала вечер се събраха собственици на водещи преработвателни предприятия, партньори от чужбина, представители на държавната администрация, на фирми, осигуряващи машини, апарати и материали за бранша

20 години Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци

print

e-mail facebook

20 години от основаването си отбеляза Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. На гала вечер се събраха собственици на водещи преработвателни предприятия, партньори от чужбина, представители на държавната администрация, на фирми, осигуряващи машини, апарати и материали за бранша.

Двадесетата годишнината е прекрасен празник за Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, чиито членове в нелеки времена заедно отстояваха принципи и доказваха, че са издръжливи и силни. „Най-важното, което искаме занапред да направим, е тази организация да продължи да съществува и да се развива. И още нещо - желанието ни е да излезем с обща марка „Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци“ и съответно потребителите да я разпознават“, подчерта Антоанета Божинова, изп. директор на СППЗ.

Юбилеят беше повод за поздравления и благодарности. Специална грамота получи медийният партньор на браншовата организация АГРО ТВ.

„Това е изключително висока чест за нас. Благодаря за успешното партньорство. Това е празник и за нас, като единствена специализирана медия. Ние показваме вашите постижения, нови продукти и иновации и ще продължаваме да го правим. Вие сте част от българската икономика, създавате нови работни места и това трябва да бъде показвано“, отбеляза Светла Гърбешкова, изп. директор на АГРО ТВ, като пожела на юбилярите още членове да се присъединят към организацията и да се правят нови инвестиции за в бъдеще.

И въпреки трудностите на пазара, благодарение на устойчивостта и находчивостта Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци посреща предизвикателствата, свързани с осигуряването на качествена суровина и в диалога с държавната администрация. Заместник-министърът на МЗХГ Чавдар Маринов дойде с новината, че през новия програмен период на ОСП ще има ново подпомагане за производителите на плодове и зеленчуци, които осигуряват суровини за преработката.

В отговор на това председателят на СППЗ Стойко Кировски потвърди важността на европейските пари за цялостния процес. Той каза, че става все по-трудно с намирането на родна суровина и трябва да се помисли върху обвързаната подкрепа, да се засили нейната роля към продукти, които са интересни за промишлеността, като домати, пипер, патладжан, лук, картофи.

Всяка година преработвателният бранш у нас отчита ръст в качеството, производството и износа на родна продукция. Добрата комбинацията от синергия между световна тенденция и традиционни родни продукти са в основата на успеха. Голяма заслуга за това има адекватната рефлексия на родните преработватели към световните пазарни търсения и тенденции.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Декември 2019ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Интерагри с първи юбилей през 2023 г.
Даниел Минев, Изпълнителен директор на ИНТЕРАГРИ България: Стремим се да създаваме добавена стойност за нашите клиенти

При Но-тил – питай патило!
Опитът и принципът проба-грешка дават готовите решения на всички, които искат да правят Но-тил

AgroHub.BG – където земеделието среща технологиите
До април 2023 г. предстои създаването на Национален демо център в Пловдив

От IT сектора до... биолешниците
Стимулът - да отглеждам чиста храна, казва Калоян Гичев

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg