Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 29 Февруари 2020

Февруари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Празници Брой: Декември 2019
20 години Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци
На гала вечер се събраха собственици на водещи преработвателни предприятия, партньори от чужбина, представители на държавната администрация, на фирми, осигуряващи машини, апарати и материали за бранша

20 години Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци

print

e-mail facebook

20 години от основаването си отбеляза Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. На гала вечер се събраха собственици на водещи преработвателни предприятия, партньори от чужбина, представители на държавната администрация, на фирми, осигуряващи машини, апарати и материали за бранша.

Двадесетата годишнината е прекрасен празник за Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, чиито членове в нелеки времена заедно отстояваха принципи и доказваха, че са издръжливи и силни. „Най-важното, което искаме занапред да направим, е тази организация да продължи да съществува и да се развива. И още нещо - желанието ни е да излезем с обща марка „Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци“ и съответно потребителите да я разпознават“, подчерта Антоанета Божинова, изп. директор на СППЗ.

Юбилеят беше повод за поздравления и благодарности. Специална грамота получи медийният партньор на браншовата организация АГРО ТВ.

„Това е изключително висока чест за нас. Благодаря за успешното партньорство. Това е празник и за нас, като единствена специализирана медия. Ние показваме вашите постижения, нови продукти и иновации и ще продължаваме да го правим. Вие сте част от българската икономика, създавате нови работни места и това трябва да бъде показвано“, отбеляза Светла Гърбешкова, изп. директор на АГРО ТВ, като пожела на юбилярите още членове да се присъединят към организацията и да се правят нови инвестиции за в бъдеще.

И въпреки трудностите на пазара, благодарение на устойчивостта и находчивостта Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци посреща предизвикателствата, свързани с осигуряването на качествена суровина и в диалога с държавната администрация. Заместник-министърът на МЗХГ Чавдар Маринов дойде с новината, че през новия програмен период на ОСП ще има ново подпомагане за производителите на плодове и зеленчуци, които осигуряват суровини за преработката.

В отговор на това председателят на СППЗ Стойко Кировски потвърди важността на европейските пари за цялостния процес. Той каза, че става все по-трудно с намирането на родна суровина и трябва да се помисли върху обвързаната подкрепа, да се засили нейната роля към продукти, които са интересни за промишлеността, като домати, пипер, патладжан, лук, картофи.

Всяка година преработвателният бранш у нас отчита ръст в качеството, производството и износа на родна продукция. Добрата комбинацията от синергия между световна тенденция и традиционни родни продукти са в основата на успеха. Голяма заслуга за това има адекватната рефлексия на родните преработватели към световните пазарни търсения и тенденции.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Декември 2019ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Горещо препоръчвам новата ни селекция
Георги Герджиков, промотър ключови клиенти на фирма Кортева

Икономически изгодни Пакетни Предложения от ФМС Агро България
Продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики

Кубота България награди най-добрите си дилъри за 2019 г.
За първенците е предвидено и посещение на заводите на Кубота в Япония

Може да внасяте от Нидерландия знания и технологии
Ари Фелдхайзен, земеделски съветник на Кралство Нидерландия в посолствата в София и Букурещ

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg