Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Сряда, 28 Октомври 2020

Септември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Септември 2020
Добрият земеделец се познава по браната
Кои дискови брани заемат много сериозен пазарен дял в България през последните години

Добрият земеделец се познава по браната

print

e-mail facebook

 

„Това са машини, които всеки иска да има“, тази култова реплика беше изречена от земеделския производител Веселин Ганчев от Стара Загора по време на специализирана демонстрация на дисковите брани PÖTTINGER TERRADISC край Димитровград. Домакин на събитието е Кооперация „СКС Раковски“, която е обновила агропарка с два от представените модели.

„За последните 5-6 години дисковите брани на австрийския производител заемат един много сериозен пазарен дял в България. Тези презентации целят да подчертаят различното от другите брани на пазара, преимуществото им пред конкуренцията“, каза Митко Желязков, търговски директор на Булагро Машини.

Той обясни, че дисковите брани с размери 8 и 10 м веднага след пускането им на пазара през 2018 г. идват и у нас. Много бързо намират добър прием по родните полета. Делът на използваемост на прикачната 6 м брана, която е от няколко години на пазара, непрекъснато расте.

Логичен е въпросът - кое е особеното при PÖTTINGER TERRADISC. „Това е начинът на сгъване на колесара на браната. При останалите брани гумите отзад, които са за транспорт, се вдигат и застиват при едно положение. При TERRADISC и по-специално при 5 и 6-метровите имаме двойно сгъване на колесара и по този начин тежестта на транспортните гуми, на конструкцията с хидроцилиндрите, пада върху работните секции. Тоест, даваме още по-голямо налягане, концентрирано тегло точно върху работните секции на браната. Това рефлектира положително и върху начина на обработка. Дисковите брани с 8 и 10 м са с различна сгъваема конструкция. При тях имаме азотни акумулатори, които придават допълнително налягане върху двете крила в краищата, за да има стабилност. Типът на сгъване на колесара е също различен, което дава известни предимства при логистиката“, обясни Митко Желязков. 

PÖTTINGER TERRADISC са идеалният избор за всяко стопанство - бърза и качествена обработка на различни по големина площи, равномерна работна дълбочина и оптимален уплътняващ ефект за формиране на перфектно семенно легло. Компактнaта конструкция, както и агресивният ъгъл на атака на дисковете, осигуряват безопасно проникване и отлично размесване на почвата и растителните остатъци, дори и в сухо време. Късата конструкция е ключова характеристика на компактните дискови брани на PÖTTINGER. При TERRADISC може да избирате работни дълбочини между 5 и 15 см за най-добрата обработка на почвата спрямо особеностите на конкретния терен.

„Хубави машини, добре работят. То се вижда и на полето. Две мнения по въпроса няма – хубава техника. Всеки иска да я има. Дали ще я купят, е вече по преценка на стопаните - дали ще могат да си я позволят“, коментира земеделският производител Веселин Ганчев. В отговор на това по време на презентацията от Булагро Машини обясниха, че работят с лизингова компания, която при преференциални условия и нисък лихвен процент може да им осигури желаната от тях машина.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2020ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
BEDNAR е в Топ 10 на европейските производители на машини
Цветомир Костов, териториален мениджър на марката BEDNAR за България

Хубаво грозде, хубаво вино – колко важна е техниката за обслужване на лозята
Японски технологии бяха представени в лозарско стопанство край село Главан

Минимален риск, максимални резултати от царевицата
Демо жътва край Попово – отличниците са ДКЦ 5075 и ДКЦ 4541

Ние не начертахме визия какво земеделие искаме
Ангел Вукодинов, зърнопроизводител

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg