Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 02 Декември 2022

Ноември 2022

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Юли 2021
Пет перли в короната на царицата рапица
DRONE - новият конвенционален хибрид

Пет перли в короната на царицата рапица

print

e-mail facebook

 

 Най-новите селекционни решения при рапица връщат ентусиазма на българските зърнопроизводители, които през последните години намалиха площите с културата по ред обективни причини. Селекционерите продължават с усилията си за създаването на все по-високодобивни хибриди, с редица устойчивости и добавена стойност за производителите на маслодайната култура.

Пет перли в короната на царицата рапица – така бихме нарекли представените хибриди на Суфле Агро България край гр. Вълчедръм. С благодарност към любезния домакин Цветан Кьосин за перфектно изведения демо опит ръководителят на отдел Маркетинг и агрономство Елица Славчева приветства гостите на открития полски ден. „Работим изключително много върху това да подбираме качествени продукти и семена за вашите полета и да сме ви полезни с агрономическите си съвети“, каза тя.

Суфле Агро България предлага високодобивна и устойчива на засушаване конвенционална рапица, с генетическа устойчивост на разпукване на шушулките.

Портфолиото за тази есен е надградено с още едно предложение - хибридът DRONE, който е с генетическа устойчивост на жълта вироза (TuYV). Това е средно късен хибрид с изключително добър фитосанитарен профил. Средно високо растение с разклонения, започващи от 35-40 см от надземната повърхност. Хибрид, който е пластичен по отношение на почвените типове - представя се добре и при по-засушливи условия, поради това, че много бързо стартира развитието си наесен. Коренът му е доста мощен, така че може да се сее и при по-наклонени терени. Тъй като хибридът е нов, количествата от него са ограничени, затова съветът към производителите е да побързат и направят своите заявки, препоръча Анна Даскалова, продуктов мениджър Soufflet Seeds за Суфле Агро България.

Всички хибриди са толерантни на болестта склеротиния. Добивите от тях са от порядъка на 450 кг/дка, което е своеобразен рекорд за лошите климатични условия през миналата стопанска година. От компанията препоръчват сеитбената норма да е 40-45 кв./м.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Юли 2021ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Екологични техники за управление на вредители в овощни градини
Румънски фермери експериментират

Валонските фермери тестват стратегии за намаляване на пестицидите и обработката на почвата
Живата лаборатория се състои от 12 фермери, разпределени в цяла Валония

Решение срещу синя китка? Да, има!
С хибрида P64LE137 на Corteva Agriscience™ полетата остават чисти от опасния паразит

Меракът по хубавите животни е вечен и се предава от поколение на поколение
Има надежда за българското животновъдство

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg