Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 22 Юни 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Септември 2021
Новите трактори Optum AFS Connect – едва ли може да мечтаете за повече
Последни новости от Case IH - усъвършенствани технологии за свързаност, контрол и информирани решения

Новите трактори Optum AFS Connect – едва ли може да мечтаете за повече

print

e-mail facebook

С динамично и впечатляващо онлайн събитие за пресата, Case IH анонсира последните новости в продуктовото си портфолио. Това е новата серия трактори Optum AFS Connect с внедрена усъвършенствана технология за свързаност, контрол и по-висока рентабилност в земеделските стопанства.

„Много съм горд от факта, че нашият екип, включително нашите дилъри и партньори по веригата на доставка, се справят отлично в последните 18 месеца, продължавайки да обслужват нашите клиенти независимо от обстоятелствата“, каза Виле Мансиккамаки, зам.-президент на Case IH Europe.

„Говорейки за свързаността, ще подчертая, че AFS технологията е в сърцето на най-новите продукти на Case. Това е много повече от продуктово предимство, това е нещо, което променя играта по отношение на цялостния подход при управлението на фермите“, подчерта Дан Стюарт, маркетинг директор на Case IH Europe.

В събитието взеха участие трима професионалисти, които представиха своите гледни точки как AFS технологията работи.

Марлен Морин, технически специалист по контрола на тракторите: „Чрез събирането на данни, ние като екип, можем да разберем какво се случва с машините и оборудването и да подобрим техните функционалности. Също така, можем да съветваме клиентите и да подобрим представянето на машините. Модернизирането на процесите във фермите е очевидно предимство, но имаме положителни ефекти в дългосрочен план като по-висока производителност, трайност на компонентите и дългосрочна употреба, тотален контрол.

Като екип, ние разработваме и развиваме всички продукти и свързаността между тях, защото клиентите и дилърите го изискват. За фермерите най-доброто решение е събирането на данни за движението и работата на машините, на агрономически данни и споделянето на тази информация бързо с целия персонал на фермата.

За дилърите е важна информацията относно предстоящото сервизно обслужване и ефективното му организиране.

С обслужването на AFS, нашият екип може да помогне за опазването на околната среда чрез подобряване на ресурсната ефективност и избягването на подмяна на части, когато това не е необходимо. Ние в Case сме наистина горди да помагаме на фермерите да имат устойчива система, чрез която да произвеждат повече храна с по-малко ресурси.“

Клемент Дитаро, специалист по прецизно земеделие в дилърска компания на Case IH в Северна Франция:

„AFS технологията помага на нашия екип да бъде по-далновиден, когато обслужва клиентите и помага да се оптимизират нашите услуги. Ние сме по-ефективни и информираме фермерите за предстоящо сервизно поддържане на машините. Това е предизвикателство, но ние винаги се стремим към прогрес. AFS технологията и свързаните с нея инструменти дават възможност да обслужваме нашите клиенти по-бързо и да им помогнем да спестят работни часове. Фермерите, предприемачите и кооперативите осъзнават колко са важни свързаните инструменти и технологии с цел подобряване на продуктивността. Моите клиенти са доволни от ергономичността на кабината, лесния достъп и интуитивността на управлението чрез удобен подлакътник, a AFS 1200 дисплея играе безценна роля в лекотата на управлението на трактора.“

Арнауд Дюпи, фермер от Северна Франция: „Оборудвали сме се с AFS технологията и ползваме RTK сигнал от 2009 г. Като резултат отчитаме спад в разходите за доставки и труд, като същевременно подобрихме печалбата. Благодарение на AFS технологията ние успяхме да повишим ефикасността. Проследяването не е необходимо повече, защото картите и границите на полетата са записани и работата на трактора е винаги в прави линии с 2 см точност. Честно казано, никога не бих се върнал назад. Благодарение на Isobus, голям интуитивен екран е достатъчен за управлението на трактора и неговите прикачни машини. Всички марки машини на пазара са съвместими с AFS технологията. Сред многото функционалности на AFS технологията безспорно най-интересната е отдалеченият мониторинг. Представете си връзка в реално време между трактора и дилъра. Обменът на данни между различните части на машината е автоматично и лесно. AFS технологията е истинска ценност за увеличаване на производителността и печалбата във всяка ферма.

С новия Case IH Optum AFS Connect фермерите ще надградят нивото на управлението и ще бъдат истински професионалисти

Case IH Optum AFS Connect е тракторът с усъвършенствана AFS технология, която ще подобри управлението на фермите, работата и движението на машините и обмена на данни. Тракторът е оборудван с последно поколение кабина тип офис и има познатите предимства като теглителна сила и горивна ефективност, удължена гаранция и възможност за предсезонно обслужване и проверка.

Трактор от първата генерация от тази серия беше награден с отличието Трактор на годината за 2017 г. Днес фермерите се нуждаят да има бърз достъп до точните данни на трактора за извършените операции на полето, за да имат възможност да вземат най-добрите информирани решения.

AFS технологията дава възможност за двупосочен трансфер на данни между трактора и акаунта на фермера, който е регистриран в уеб базиран портал на Кейс.

Собствениците и управляващите могат чрез отдалечен достъп да видят статуса на машините, включително локация, количество на горивото, свършена работа и т.н

Новата серия Optum включва трактори от 260 до 300 к.с.

Благодарение на две камери отпред и отзад на трактора и като допълнение - опция за безжична камера, прикачването на инвентара става лесно и се подобрява безопасността. Видимостта е ключов фактор, затова тракторът е оборудван с по-голямо предно стъкло и по-широка чистачка и когато е тъмно, новият трактор винаги е готов за работа, благодарение на повече работни светлини.

Обезшумената кабина, която е със 7,5% по-голям обем и 11% повече остъклена площ, разполага с изцяло нов интериор, луксозна работна среда, висококачествени материали, нов подлакътник и мултиконтролер.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2021ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg