Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 28 Март 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Февруари 2023
С какво фирма АГРО-КГ привлича земеделците в района на Видин?
От тази година прикачният инвентар на Кубота – с две години гаранция

С какво фирма АГРО-КГ привлича земеделците в района на Видин?

print

e-mail facebook

Японско качество, дълга гаранция

Тракторите Кубота от М серията бяха във фокуса на презентация по време на седмия областен агросеминар на Видинския съюз на зърнопроизводителите в Белоградчик. „Тракторите на Кубота са произведени в Япония, което им осигурява отлично ниво на качество, като всичките им компоненти са изцяло производство на Кубота, затова си позволяваме да дадем толкова дълга гаранция на тракторите – 5 години, като тя включва всички компоненти на техниката. Тези трактори отговарят напълно на търсенията на земеделците – енергийно ефективни машини, които в същото време са по-икономични“, каза Семо Семков, маркетинг мениджър в Кубота България.

Много голям интерес зърнопроизводителите проявиха и към прикачния инвентар с марка Кубота. В своята презентация Семо Семков заяви, че той също е с много високо качество, произведен е в Европа. Новината, която съобщи е, че Кубота България е първата фирма у нас, която от тази година предлага 2-годишна гаранция на прикачната техника.

„Днес представих почвообработващи машини, разпределени в различни серии, също и т.нар. интелигентен инвентар - пръскачки, торачки, сеялки, които са изключително търсени от земеделските производители, защото чрез тях се пестят разходи. Например, чрез нашите торачки могат да спестят до 15% от тора, заради прецизната им работа. При пръскачките предлагаме прецизен секционен контрол, което означава, че могат да се спестят ПРЗ. Тези машини помагат за постигане на по-добри финансови резултати.

През тази година предлагаме няколко нови модели плугове, искаме да наложим полунавесната серия плугове, които са до 8 тела. Ще наблегнем и на сеялката за полудиректна сеитба, от която получихме много добри отзиви през миналата година, клиентите са много доволни.“

Кубота предлага здрави машини и най-доброто съотношение между цена и качество. Предлагаме също така много добро следпродажбено обслужване, което ни гарантира дългосрочно партньорство с фермерите, обобщи Семков.

АГРО-КГ – коректност и надеждност

В района на Видин машините на Кубота се предлагат и обслужват от дилъра на марката фирма АГРО-КГ, а нейният управител Атанас Атанасов е спечелил доверието на земеделците в района, защото им предлага качество и коректност. От няколко години си партнира с един от водещите земеделски производители у нас Жечко Андрейнски, който е и председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите. Той обработва около 15 000 дка в област Видин. Отглежда пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и люцерна. Има и ферма за отглеждане на овце от породата Ил дьо Франс, както и лозарско стопанство.

„Имам три трактора от Кубота, предназначени както за работа на полето, така и във фермата и в лозовите масиви. Имаме и инвентар Кубота – торачка. АГРО-КГ ми гарантира качество на машините, икономия на гориво и смазочни материали, гарантира ми спокойствие и сигурност при техническото обслужване на машините – гаранционно и извънгаранционно – 24 часа, 365 дни в годината. Машините на Кубота са качествени, много добро попадение е това, че гаранцията е 5 години, а в моето стопанство правим замяна на тракторите след петата година“, каза Жечко Андрейнски.

Въпреки че не притежава машини с марката Кубота, друг емблематичен за района на Видин зърнопроизводител Александър Александров, който обработва около 6 000 дка в община Димово, ги препоръчва.

„Познавам цялото портфолио на Кубота и мога да кажа, че от техническа гледна точка тази техника е много добре изработена и издръжлива – и тракторите, и прикачният инвентар. Казвам го в качеството си на човек, завършил техническо училище. Препоръчвам на колегите да видят за какво става въпрос, защото условията и гаранцията, които предлага фирмата, не са за пренебрегване. В условията на днешните икономически сътресения, машинният парк на стопанствата трябва да се обновява, а това може да стане, ако доставчикът ти предложи отлични технически решения и добри финансови условия.“

Решения за хранене на земеделските култури

На семинара бяха представени и торовете на КВС Агро България, чийто официален дистрибутор за района на Видин също е фирма АГРО-КГ. Зърнопроизводителите получиха полезни съвети за храненето на културите. „YaraBela EXTRAN и YaraBela SULFAN са нашите предложения като най-подходящ азотен избор за есенните култури.

Защо YaraBela – качеството на гранулата е изключително високо, дава възможност за равномерно и правилно разпръскване“, посочи Светослава Кочовска, представител на КВС Агро България.

Гранулите на YaraBela SULFAN са покрити със сяра, което предотвратява загубите на азот, резултат от излитането на амоняк в атмосферата. Нитратният азот винаги върви ръка за ръка с калция, което допълнително подпомага усвояването му. YaraBela EXTRAN също съдържа калций. Калцият в двата продукта е достъпен за растенията и много добре се усвоява от тях.

„Предлагаме N тестер за максимално точна доза на приложение и прецизност с цел възможно най-малко загуби“, каза още Кочовска.

КВС Агро България има и отлични предложения за листно хранене на есенниците. А за предстоящата пролетна кампания предстои избор на NPK гранула. Предложенията са две.

YaraMila BLUSTAR 12-12-17 е със съдържание на азот, фосфор и калий, сяра, цинк и желязо, като фосфорът е в две форми. Това е нова стабилизирана комплексна гранула, с контролирано освобождаване на хранителните елементи. Те са защитени и са с удължен период на разположение за усвояване от растенията в сравнение с други типове торове.

YaraMila STAR 21-17-3, е почвен тор, съдържащ азот, фосфор, калий, сяра и цинк. Направен по уникална технология, благодарение на която хранителните вещества в него се усвояват напълно и веднага в рамките на една вегетация на културата. 

Презентациите в рамките на семинара дадоха отправна точка на видинските зърнопроизводители как с добрите и ефективни продукти могат да работят прецизно, като спестяват разходи и увеличат добивите.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Февруари 2023



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg