Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Сряда, 22 Май 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Април 2023
Марина Петкова, с. Баховица: Имахме нужда от нова, по-модерна торачка, спряхме се на BOGBALLE
Интелигентното торене пести разходи

Марина Петкова, с. Баховица: Имахме нужда от нова, по-модерна торачка, спряхме се на BOGBALLE

print

e-mail facebook

Нова инвестиция в стопанството на Марина Петкова – в землището на село Баховица от този сезон ще се прави прецизно и балансирано торене. Това ще се случи след като стопанството вече разполага с торачка BOGBALLE М-35W. „Имахме нужда от нова, по-модерна торачка, спряхме се на BOGBALLE, защото е модерна и практична, лесна за работа, ценово ни устройваше. Има функция за променлива норма на торене, което е новост в нашето стопанство, за да успеем да оптимизираме разходите, тоест ще правим балансирано торене на нашите площи. Надяваме се да подобри работата ни и да я вършим в оптимални срокове“, каза Марина Петкова.

BOGBALLE М-35W осигурява ширина на разхвърляне на тора от 18 до 36 метра, като капацитетът й е от 2550 кг до 3500 л. Машината може да апликира 650 кг тор в минута. „С Булгаро сме дългогодишни партньори – имаме закупени както трактори, така и прикачен инвентар, много сме доволни от обслужването и от сервиза, срещаме отзивчивост“, допълни Марина Петкова.

Инвестицията в тороразпръскваща машина от серия М ви предлага надеждност при работа с висококачествени торове, грижливо и с максимална точност - точно както бихте желали, казват от Булагро.

Настройката на машината е напълно автоматична. Дебитът на тора се контролира автоматично от системата за претегляне, а отварянето на изходите се настройва според зададената норма и действителната скорост на движение.

Системата за разпръскване на торачките BOGBALLE към центъра, с дискове, въртящи се един срещу друг, е призната като система с висока точност и с минимални настройки. Пълните 180 градуса припокриване от двата диска означават, че дясната и лявата страна на торачката не се нуждаят от индивидуална настройка, за да се постигне правилно припокриване при торене. И двата диска поотделно покриват цялата площ, така че няма нужда от допълнителни настройки, посочи

Христиан Христов, търговски представител на Булагро Машини за регион Плевен и Ловеч. По думите му големите и плоски разпръскващи дискове разпределят тора равномерно по цялата площ. Заедно с уникалния асиметричен двоен изход, дисковете поддържат модела на разпръскване, покриващ площ от 180 градуса, независимо от количеството, работната ширина или типа на тора.

BOGBALLE е първият производител на торачки, който предлага променлива норма на торене на базата на GPS система. Днес Богбале предлагат системата Dynamic Differential Control (Система за Динамично Диференцирано Управление), която управлява както количеството за нанасяне, така и формата на модела за разпръскване. Затворите на торачката управляват и модифицират прилагането на тор по цялата работна ширина. Планираното прилагане, съгласно картата за приложение, се осъществява в постепенни преходи.

Navi App е гъвкаво приложение за GPS контролирано управление на задачите. Приложението работи на стандартен таблет с Android като устройство "Plug and Play". Изискваният хардуер се състои от GPS антена и безжичен комуникационен модул Navi Com, свързан към Калибратор Totz / Zurf. Приложението Navi App включва възможност за прилагане с променлива норма, като се прилагат различни норми за тор, в зависимост от положението в полето. Картите с променлив дебит могат да се базират на карти за добив, отчитания от датчици чрез използване на дронове, сателитни снимки или проби от почвата.

Картата на приложения се базира на всеобщо признатия и приет формат на файла - SHAPE, тъй като повечето софтуер за управление на полета може да обработва този тип файлове.

С приложението Navi App е възможно също да се свържете директно с датчика за културата, който измерва хранителните нужди на растението. Този метод дава възможност да се определи в реално време действителната нужда от азот и същевременно автоматично да се настрои торачката, за да се приложи оптималното количество, каза Нено Върбанов, продуктов сервизен мениджър в Булагро Машини.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Април 2023ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg