Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 27 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Ноември 2023
Agritechnica 2023: Пълен успех и вдъхновяващ спектакъл от иновации
По-международна, по-иновативна, по-фокусирана върху младите земеделски професионалисти

Agritechnica 2023: Пълен успех и вдъхновяващ спектакъл от иновации

print

e-mail facebook

Водещият световен търговски панаир за селскостопанска техника Agritechnica - проведен на изложбените площи в Хановер, Германия, от 12 до 18 ноември 2023 г., приключи, като се похвали с рекорден брой от 470 000 посетители от 149 страни. 2812 изложители от 52 страни представиха своите иновации, продукти и услуги в 24 зали на напълно резервираните изложбени площи.

Agritechnica 2023 демонстрира иновационната сила на селскостопанските технологии и как международното земеделие може да увеличи максимално ползите от тях. Под водещата тема "Зелена производителност", Agritechnica подчерта претенцията си за техническо лидерство с над 300 международни събития и конференции. Около 400 експерти дадоха отговори на много въпроси на бъдещето, поставяйки темите за производителността и опазването на ресурсите на голяма международна сцена.

С многобройните си всепризнати иновации и концепции, Agritechnica 2023 послужи като важен пазарен наръчник за пускане на пазара на продукти и нови решения. 251 продукта бяха регистрирани за "Agritechnica Innovation Award", а визионерските концепции бяха изтъкнати в наградата "DLG-Agrifuture Concept Winner 2023". А с "Трофея за системи и компоненти" индустрията на доставчиците демонстрира ролята си на двигател на иновациите в сектора на селскостопанската техника.

Програмата за млади земеделски професионалисти беше популярна сред по-младия посетителски сегмент, както с Деня на младите фермери, така и с "Campus & Career", където DLG и нейните партньори представиха цялостна програма за информация и съвети по всички аспекти на професионалната кариера. Тъй като много селскостопански предприятия в момента са в процес на предаване на стопанствата си, потенциалните млади предприемачи се стремят да вземат оптималните инвестиционни решения.

DLG Spotlight на тема "Интелигентно земеделие" представи текущото състояние на автоматизацията и свързаността в селското стопанство. Изложителите представиха своите дигитални решения за интелигентно земеделие за по-голяма ефективност и устойчивост, привличайки интереса на широката преса.

Мястото за "стартиране на агрохрани" за основатели на компании в селскостопанския и хранителния сектор събра творчески предприемачи от цял свят заедно с инвеститори, осигурявайки стимул за технически прогрес.

Встъпителното "Drive Experience", на тестова писта на място, предложи възможност за тестване на трактори, оборудвани с алтернативни енергийни системи.

"Като водещо световно търговско изложение за селскостопанска техника, Agritechnica 2023 демонстрира колко високоиновативна е индустрията. След четири години изложителите най-накрая успяха да представят богатството си от иновации пред света тук в Хановер", казва Тимо Зипф, ръководител на проекта Agritechnica. "Всички оцениха възможността за дискусии лице в лице, обмен и възможности за работа в мрежа, както и за създаване на нови бизнес контакти", добави Зипф.

"Сърцето на международната индустрия за селскостопански машини бие в ритъма на Agritechnica", подчерта Тобиас Айхберг, управляващ директор на DLG Service GmbH.

"С награди като "Woman in Ag" и "DLG Agri Influencer Award" ние не само признаваме работата на широк кръг фермери, но и ги подкрепяме в разширяването на техните мрежи", заяви Фрея фон Цетриц, главен изпълнителен директор на DLG Holding GmbH.

Следващата Agritechnica ще се проведе от 9 до 15 ноември 2025 г.

 

„Трактор на годината“ стана на 25

В рамките на изложението се проведе церемонията по награждаването в конкурса „Трактор на годината“ за 2024-та. Независимо жури от 25 журналисти от престижни земеделски медии в Европа /включително от България – АГРО ТВ/ присъдиха следните призове в четири категории:

  • „Трактор на годината“ 2024 - CLAAS Xerion 12.650 Terra Trac
  • „Най-полезен трактор“ 2024 - MCCORMICK X5.120 P3-Drive
  • „Най-добър специализиран трактор“ 2024 - LANDINI Rex 4-120 GT RoboShift Dynamic
  • „Най-устойчив трактор“ 2024 - FENDT e 107 V Vario

Тази година конкурсът „Трактор на годината“ празнува 25 години от основаването си. Международното жури се състои от 25 журналисти от 25 различни страни, които представляват 25 различни медии, включително печатни издания, уебсайтове, телевизии, социални медии и др.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Ноември 2023



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg