Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 27 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Юни 2011
„Агриматко” – с мисия да бъде близо до фермерите
„Агриматко” е международна компания в областта на земеделието

„Агриматко” – с мисия да бъде близо до фермерите

print

e-mail facebook
Мисията ù започва с Халил Микдади (1908–1980). След завършване на образованието си във Франция (Националното земеделско училище де Гриньон като земеделски инженер), той отива в Палестина през 1936 г. и поставя началото на бизнес, свързан с предоставянето на услуги за земеделските производители и снабдяването им с най-добрите материали за повишаване качеството на тяхната продукция. Тази негова дейност продължава и в наши дни, като семейният бизнес излиза на международния пазар под ръководството на синовете му Халед и Мустафа Микдади.
Присъствието на „Агриматко”в глобален мащаб обхваща Близкия изток, Африка, Източна Европа, Русия, Централна Азия, Китай и Виетнам, където компанията затвърждава позицията си на незаменим партньор в бранша. „Агриматко”партнира на водещи производители на препарати за растителна защита и ветеринарни продукти, торове, семена за полски и зеленчукови култури, земеделски машини в 49 различни държави по света.
„Агриматко” се придържа към традицията си за високи постижения, като предоставя експертни услуги и висококачествени материали от водещи световни производители. Задоволяване на нуждите на всеки земеделски производител и индивидуалния подход към различните култури и ценности е мисията на компанията през последните 75 години. Услугите, предлагани от „Агриматко”, включват всички видове семена, агрохимикали, торове, медицински и ветеринарни продукти и различни типове селскостопанско оборудване. Водещият принцип на компанията – да отговори на най-важните изисквания на фермерите, я е превърнал в предпочитания дистрибутор за много водещи, международни производители на стоки за селското стопанство, които разчитат на утвърдената позиция на „Агриматко” на пазара и предлаганото обслужване.
 
Успехът на „Агриматко” включва директна комуникация с клиентите, определяне на пазарите и методична и последователна работа, за да се отговори на тези потребности. Екип от специалисти във всяка страна работи за осигуряване на услуги, базирани на отлично познаване на същността на местното селско стопанство. Чрез услуги и ноу-хау, агрономите от „Агриматко” дават своя принос към земеделските производители и изпращат обратна информация към доставчиците, с цел оптимизиране на предлаганите решения на проблемите на селските стопани. „Агриматко” допринася за повишаване на информираността, укрепване на партньорството с местните клиенти, което води до по-висока ефективност и производителност.
„Агриматко” разполага с 20 опитни станции в Близкия изток, Африка, Източна Европа и Централна Азия, където се извършва изпитване на продуктите, за да гарантира, че са подходящи за местните условия и стандарти. Освен това, в изпитателните станции се тестват нови хибриди, торове и препарати, с цел определяне на най-подходящите за съответния пазар. През тези 75 години „Агриматко” редовно си сътрудничи с изследователски институти с цел обмяна на придобития опит и знания.
 
 
Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юни 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg