Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Неделя, 28 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Юни 2011
Право в целта със „Синджента България”
Земеделски производители мерят сили не само в производствените резултати, но и в стрелбата

Право в целта със „Синджента България”

print

e-mail facebook
Национален турнир по стрелба, иницииран от „Синджента България”, се проведе в 4 града в страната – Плевен, Варна, Хасково и Пловдив. Като част от маркетинговата стратегия на фирмата е наречен „Синджента екшън”. Това е мероприятие, което цели да даде почивка на земеделските производители след сеитбената кампания и преди жътвата, обясни Петко Илиев, маркетинг мениджър в „Синджента България”. Той уточни, че чрез провеждането на състезанията идеята на фирмата е да разнообрази ежедневието на земеделските производители и по нетрадиционен начин да им каже едно голямо „Благодаря” за лоялността им през годините и заради доверието, което гласуват към техните семена, препаратите за растителна защита, листните торове и експертните консултации, подчерта Петко Илиев.  
Условие за участие в турнира е земеделските производители да имат оборот за 2011 г. в размер на минимум 10 хил. лева, включващ всички продукти, предлагани от „Синджента България” – това са препарати за растителна защита, семена за полски и зеленчукови култури, листни торове с марката Вуксал.
 
„Това е едно атрактивно решение на „Синджента”. Приветстваме го. Радваме се и се надяваме да продължи, сподели земеделският производител Николай Дончев от Павликени. – Много съм доволен от мероприятието, дори и от себе си, защото през последните 12 години не съм стрелял по панички, нищо че съм ловец”. По думите му, освен отмора и положителни емоции, тези нетрадиционни срещи дават възможност за комуникация между земеделските производители и за обмяна на опит.
Агрономът на ЗК „Напредък-Студена” Румяна Цонева, която вече 12 години се доверява на продуктите на „Синджента”, счита, четази инициатива дава възможност земеделските производители да премерят сили не само в производствените резултати, но и да опитат своя шанс в стрелбата. Тя сподели, че залага производствени опити със семена на „Синджента” и ползва продуктите ù за растителна защита, които са доказали, че са много добри.
Огнян Крачунов от гр. Кнежа е фен на „Синджента” и е един от първите, които сеят нейните семена. Сподели, че подобни състезания е виждал Швеция. Земеделският производител е ловец от 1975 г. и с удоволствие е приел да участва в турнира. Смята, че времето, в което се организира, е много подходящо – посевите са в добро състояние, има достатъчно влага засега и земеделците са настроени оптимистично.
 
 
Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Юни 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg