Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 27 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Февруари 2012
Благодарение на Golden West глобалните научни технологии работят за просперитета на всеки фермер
„Golden West Bulgaria” е основана в България през 2005 година, като дъщерна фирма на „Spirou Group”

Благодарение на Golden West глобалните научни технологии работят за просперитета на всеки фермер

print

e-mail facebook

„Golden West Bulgaria” е основана в България през 2005 година, като дъщерна фирма на „Spirou Group”. Ние сме с над 60-годишен опит в областта на селскостопанските технологии, предлагащи на професионалните фермери богато разнообразие от полски и зеленчукови семена, като по този начин правим тяхната работа по-продуктивна и по-доходна. Нашата група днес се превръща във фирма специалист в областта на създаването на нова, уникална генплазма в страните от Средиземноморието, Балканите и Източна Европа, предлагайки семена от царевица, слънчоглед, люцерна и памук, зеленчуци, адаптирани към условията на съответния регион.

В нашата изследователска работа са ангажирани висококвалифицирани научни работници и специалисти, работещи в множество научни центрове, разположени в различни точки на света, в това число Европа, САЩ, Близкия Изток, Централна и Южна Америка. Във фирмата се създават и предлагат висококачествени продукти, отговарящи на интересите на местните фермери и специфичните условия на региона. По отношение качеството на продукта фирмата е безкомпромисна. Лабораториите ни са сертифицирани по ISO и ISTA.

„Golden West Bulgaria” е сред първите частни фирми в България, инвестиращи в селекцията. Фирмата разполага с богата колекция от селекционни материали за царевица и слънчоглед и е оборудвана със съвременна специализирана селекционна и лабораторна техника. Селекционната програма при царевицата разполага с около 8 000 различни хибриди, разпределени в пет нива на изпитване, тоест пет години. Като всяка една година се избират само най-добрите от тях. По този начин фермерите могат да бъдат убедени, че продуктите са с най-добри показатели през последните пет, различни в климатично отношение, години. През 2005 г. е открита и научна станция в България, на 30 км от гр. Русе. Golden West работи в тясно сътрудничество с научни институти по целия свят, за да може да създаде продукти, подходящи за всяка една страна и регион, където се отглежда тази култура. Компанията разполага с богат набор от хибриди царевица от различни групи на зрелост, отговарящи на високите изисквания на българските фермери по отношение на високодобивност, бързо отделяне на влагата в зърното и устойчивост към засушаване. Най-голямото предимство на тези хибриди е, че голяма част от родителските линии са създадени точно в условията на България. Затова са нужни нови от 5 до 7 години. Ето защо хибридите на Golden West са с най-висока степен на сухоустойчивост. През изминалата година средните резултати за страната от царевичните хибриди на компанията са около 920 кг/декар, а в Централна Северна България бяха постигнати и рекордни резултати от 1250–1320 кг/декар при стандартна влага и без напояване.

 

Автор: списание АгроКомпас



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg