Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Февруари 2012
Самоходните пръскачки – машините, които всяко едно земеделско стопанство трябва да има
Моделите TUCANO, ALBATROS и AIRONE на RIMECO набират популярност в България

Самоходните пръскачки – машините, които всяко едно земеделско стопанство трябва да има

Стефан Дервишев – технически директор на „Агромашина”

print

e-mail facebook

Световна тенденция в земеделския сектор е нарастващият интерес към самоходните пръскачки. Все повече фермери откриват предимствата им при работата си с тях, а производителите на агромашини от своя страна провокират интереса на стопаните с периодични технически подобрения, които правят самоходната пръскачка незаменим, икономичен и високопроизводителен помощник за всяко стопанство.

Подвластни на логиката на пазара и верни на фирмената си политика, синхронизирана с нуждите на родното земеделие, от миналата година „Агромашина”, включи в продуктовата си линия три модела самоходни пръскачки на италианската фирма RIMECO:

TUCANO, ALBATROS и AIRONE,

които вече се радват на оправдан интерес от страна на родните фермери заради впечатляващите си технически параметри и възможностите за контролиране на прецизността на работа.

Фирма RIMECO е създадена преди 20 години в италианския град Йеси. В началото стартира с производство на мулчери. По-късно включва в гамата си и пръскачки. Това е една от първите компании в Италия, която прави пръскачки с електронно регулируемо дозиране на пръскането. В съответствие с необходимостта на пазара от 2004 г. RIMECO започва да предлага и самоходни пръскачки. Те са в голям технически диапазон, покривайки изцяло нуждите на селското стопанство за обработка на всички видове култури: тютюн, царевица, рапица, пшеница и т.н., включително и слънчоглед. Съобразявайки се със спецификата и височината на различните култури, RIMECO създава по-високи специализирани самоходни пръскачки, с допълнителни рамки, усилено шаси и задвижване на всички колела 4 х 4. Специално за калните и труднодостъпни оризища компанията е конструирала за пръскачките си метални колела, които елиминират затъването и правят третирането на ориза безпроблемно. С други думи, RIMECO даде на световното земеделие една съвременна самоходна пръскачка, която постоянно се развива, според изискванията на пазара. Добрата новина е, че тази уникална самоходна техника, благодарение на фирма „Агромашина”, вече е достъпна и за българските земеделци.

Стефан Дервишев – технически директор на „Агромашина”

- Г-н Дервишев, защо се спряхте на тези три модела?

- Избрахме точно тях, защото наше наблюдение в последните три години доказа, че те са с много добри качества спрямо цената, на която се предлагат. Качеството на пръскачката се гарантира от цялата хидравлика и функциите ù на управление. Това всъщност е едно от най-важните неща при този тип машини. В същото време самоходните пръскачки RIMECO покриват всички изисквания на нашия пазар като височина, ширина, като качество и наситеност на обработката. С други думи, задоволяват абсолютно всички изисквания, които в момента могат да бъдат предявени от клиентите за обработка на всякакъв вид селскостопански насаждения.

- Бихте ли представили накратко трите модела за нашите читатели?

- Самоходната пръскачка ALBATROS е с клиърънс от 1,20 до 1,45 м, с обеми на резервоара: 3500, 4000 и 5 000 литра. Моделът е оборудван с рамена от 18 до 42 метра.

Моделът TUCANO е с клиърънс от 1,50 до 1,65 м, с резервоар от 1 500 до 3 500 литра. Рамената са хидравлично разгъваеми, както и при другите модели, с дължина от 12 до 24 метра.

Най-атрактивен е третият модел – AIRONE. Това е специализирана машина, която може да се използва за всякакъв вид култури. Тя е с така наречените странично изнесени щанги, което дава възможност за регулиране на работната височина на пръскачката от 1,5 до 3 метра, в зависимост от вида на обработваната култура.

И трите модела на италианската компания са с така наречените въздушни ръкави. Това е система за пръскане с подпомагане на въздух под налягане, който не позволява количеството разтвор да бъде разпръсквано встрани от растенията.

- Според Вас кой от тези три модела ще бъде най-търсен от българските фермери и защо?

- Най-интересен модел за фермерите, според нашето пазарно проучване, е TUCANO. Неговата височина от 1,65 м осигурява нормално пръскане и на нискостеблени, и на високостеблени култури. Като се започне от първоначалните пръскания при растения, израсли до 30 см, и се свърши до култури с височина от 1,65 м. Като имам предвид, че най-трудното пръскане в този случай е при слънчогледа. Той изисква по-голяма височина на техниката. Пръскачката TUCANO запазва своята стабилност и при тази сериозна височина, но при нужда на клиента може да бъде произведена с височина 1,75 или 1,85 м.

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Февруари 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg