Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Септември 2012
НИК Технологии представи пръскачките Berthoud на изложението „Селското стопанство и всичко за него” в гр. Добрич
Акцент беше поставен на самоходната пръскачка Raptor 4240

НИК Технологии представи пръскачките Berthoud на изложението „Селското стопанство и всичко за него” в гр. Добрич

print

e-mail facebook

 

НИК Технологии – новият дилър на Berthoud за България, представи на Добрички панаир самоходна и прикачна пръскачка на френската марка машини. За това какво показаха в Добрич и повече подробности около новата марка, която предлагат, попитахме Димитър Сурчев – продуктов мениджър за Berthoud.

- Една от скорошните новини около НИК е новото партньорство с Berthoud, бихте ли ни разказали повече за това как се стигна до тук?

- Както знаете, НИК е пионер в областта на прецизното земеделие и системите за навигация и управление на машини и с тази дейност е най-популярна сред земеделските производители. Благодарение на опита, който натрупахме през годините с продуктите ни за прецизно земеделие за пръскачки, ние се запознахме със спецификите на различните машини на нашия пазар. Така в един момент ние успяхме да направим детайлна съпоставка между задвижването, електронното управление, окачването и други важни елементи от машините, предлагани на българския пазар и да различим техните плюсове и минуси. Правейки този анализ, забелязахме Berthoud, която е технологичен лидер в областта и един от генераторите на иновации. Предлагането на пръскачки с тази марка не е новост за българския пазар, но избирането на нов дилър от страна на Berthoud показва желанието на компанията да засили присъствието си по българските полета и по този начин да внедри своите технологии и у нас.

- Може ли да ни разкажете повече за марката и машините, които показахте на изложението?

- Berthoud e френска компания, която се занимава с производство на пръскачки от 1895 г. Първоначално производството стартира с направата на гръбни ръчни пръскачки, в последствие от компанията създават прикачна пръскачка, теглена от коне, чиято помпа се е задвижвала от колелото.

Една от машините, която НИК Технологии представи на Добрички панаир, е прикачна пръскачка от гамата на Tenor с 2800 л резервоар и с 24 м стрела тип Axialе2. Системата за управление на пръскането е DP Tronic, която управлява нормата на база информация за налягането в системата, а не с дебитомер, а това от своя страна има редица предимства от страна на точност и надеждност.

Другата машина, която показахме на изложението, е самоходната пръскачка Raptor 4240. Тя е с 4200 л резервоар и ширина на крилата 30 м. Типът на крилата е отново Axiale2 в комбинация със системата за управление на пръскането EC Tronic. Системата за пръскане е с непрекъсната циркулация на разтвора в крилата, а това намалява до минимум утаяването на препарати или торове по тръбопроводите. Друго предимство е това, че при стартиране на отделни секции от крилото те започват пръскане с оптимално работно налягане.

 

 

Автор: списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Септември 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg