Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Събота, 27 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Декември 2012
Valtra и Challenger – от финландската здравина до американската ненадмината производителност
На изложението EIMA 2012 бяха показани най-новите машини от двете компании

Valtra и Challenger – от финландската здравина до американската ненадмината производителност

print

e-mail facebook

 

На едно световно изложение с мащабите на EIMA няма как да подминеш щандовете на Valtra и Challenger, ако не искаш да пропуснеш най-интересното от интелигентните технически разработки на корпорацията AGCO, за която без преувеличение можем да кажем, че диктува тенденциите в бранша.

Valtra – скандинавска надеждност и гъвкавост

Финландското присъствие на световното изложение беше отбелязано с трактора N163, който е сред финалистите на конкурса „Трактор на годината” за 2013-та. Това е най-мощният 4-цилиндров трактор в света с максимална мощност до 171 к.с. Моделът ще бъде у нас още в края на тази година, обещаха от фирмата-официален вносител за нашия пазар – Варекс.

Един от представените модели от серия А беше А93 с мощност 101 к.с., с трансмисия HiTech, с уникален средноразположен горивен резервоар в рамата, който осигурява висок просвет и равно дъно на машината. Специалистите обясниха, че тракторът е идеален за работа с челен товарач.

N серията също имаше свои представители – N93 и N103, които са с напълно обновена носова част и 3-цилиндров двигател AGCO Power със система за впръскване на горивото Сommon rail и по четири клапана на цилиндър. Новият дизайн значително подобрява както видимостта от кабината, така и проходимостта на машината. Двата нови модела са оборудвани със стандартната трансмисия HiTech с три главни предавки, а моделът N103 се предлага и с 5-степенна трансмисия HiTech5.

Друга новост от финландския производител е, че през 2013 г. започва производството на лимитирана серия трактори, работещи с биогаз. Избраният модел е N101 с мощност 110 к.с.

Challenger продължава да държи конкуренцията надалече

Представената гама от финландски трактори отлично се допълва с по-мощните модели на Challenger. Моделът МТ 756 D е с 6-цилиндров 8,4-литров двигател AGCO POWER с 382 к.с., оборудван с иновативна система за Селективна каталитична редукция от второ поколение, благодарение на която доставя повече мощност и изключително ниски нива на разход на гориво. Машината е поредното доказателство, че производителят повече от 25 години диктува стандартите по отношение на верижната технология при тракторите. Уникалната мобил трак система с 2,4 м дълги и широки от 406 мм или 762 мм вериги осигурява минимално приплъзване и по-малко утъпкване на почвата. Кабината е тиха, широка и климатизирана, а с ТМС дисплея напълно контролирате машината.

Challenger не пропусна отново да покаже и трактор от серията МТ800 С в юбилейната окраска на питон. Тя включва 4 модела от 430 до 570 к.с. с двигател Caterpillar. От компанията-производител заявиха, че гъвкавостта е основната черта на машините от тази серия.

И не на последно място, Challenger е известна и с новите си разработки в областта на торовнасящата техника. В тази връзка на EIMA 2012 беше показана самоходната торачка TerraGator 2244 с двигател Sisu 8,4 л. с 300 к.с. Машината постига високи производствени показатели, при удължени периоди на експлоатация, за да се осигури навременна и ефективна работа с широка гама от приложения. Използването на този тип техника предстои да се налага на нашия пазар, коментираха от фирма Варекс.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Декември 2012



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg