Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Февруари 2013
Ф+С Агро ООД събра свои партньори и клиенти на тридневен семинар в Златни пясъци
Компанията е дистрибутор на торове, семена, препарати и горива в региона на Североизточна България

Ф+С Агро ООД събра свои партньори и клиенти на тридневен семинар в Златни пясъци

print

e-mail facebook

Около 300 земеделски производители от региона на Североизточна и Централна България се събраха на тридневен семинар, организиран от фирма Ф+С Агро в хотел Адмирал в курорт Златни пясъци. На специализирания форум участваха фирми, предлагащи семена, препарати за растителна защита и торове. Техните продукти се дистрибутират от фирма Ф+С Агро, която е основана като търговско дружество през 2001 г. в гр. Русе. Идеята на семинара е земеделските производители да се запознаят с най-новите предложения на компаниите, за да могат да направят правилния избор в навечерието на новата стопанска година, сподели за „АгроКомпас” съуправителят на Ф+С Агро Светльо Стойчев. В пестицидния бизнес партньорите на Ф+С Агро са Байер България ЕООД, Хеминова България и Румъния ЕООД, Мактешим Аган, а от семенарските компании това са Лимагрейн ЦЕ С.Е.-клон България и Агриматко България ООД. В продуктовата листа на Ф+С Агро са включени и висококачествени торове.

 „Поставили сме си за цел веднъж годишно да запознаваме нашите партньори – земеделските производители, с всички иновации в бранша, за да могат да ги използват успешно в работата си. Стараем се да им поднесем най-новите и икономически най-изгодните предложения с най-голям ефект върху производството”, заяви г-н Стойчев. Освен търговията със семена, препарати и торове, Ф+С Агро извършва и консултантски услуги, давайки на фермерите полезни агрономически съвети. „Във фирмата работят 10 агрономи, освен мен и съдружникът ми Свилен Стефанов. Тази ни дейност е сред основните детайли, които в голяма степен ни представят пред клиентите. Защото те винаги могат да получат от нас компетентно, високопрофесионално мнение. Държа да подчертая, че за нас търговията не е водещият момент. Никога не сме се ръководили от това непременно да продадем нещо, като накараме производителят да извърши дадено мероприятие. Препоръчваме даден продукт само тогава, когато наистина има нужда от него, като изрично обясняваме какви ще са ползите от внасянето му, или щетите, ако не се приложи мероприятието. До момента контактуваме с над 1000 земеделски производители, но не бройката е важна. Важното е, че всички, с които работим, са в добро икономическо състояние, и колкото и нескромно да звучи, смятам, че и ние имаме голям принос за това.”

Дружество Ф+С Агро е концентрирало дейността си основно в Североизточна България и приоритет в работата му е повишаване на качеството и броя на услугите, предоставяни на производителите. Ф+С Агро разполага и с две зърнобази в Ново село и Ветрино, с общ капацитет 50 000 тона пшеница. „По този начин ние можем да предложим на зърнопроизводителите конкурентни условия за съхранение на зърното. Имаме и лицензиран публичен склад. Въобще стремим се постоянно да увеличаваме възможностите, които предлагаме на нашите партньори.”

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Февруари 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg