Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Май 2013
Агрошоуто на Titan Machinery Вulgaria обиколи цялата страна
Пътуване до Швеция за тези, които закупят най-много машини по време на демонстрациите

Агрошоуто на Titan Machinery Вulgaria обиколи цялата страна

print

e-mail facebook

 

Иновативно, атрактивно и вълнуващо – това беше водещото събитие в агробизнеса през тази пролет. А кой беше инициаторът – разбира се, че Titan Machinery Вulgaria, една от най-активните фирми в бранша, която не престава да изненадва фермерите със своя нестандартен подход при представянето на водещите технологии в земеделието. Най-новите машини за пролетната кампания и последващите дейности на полето бяха демонстрирани край Добрич, Стара Загора, Плевен, Русе, Бургас и Монтана. „Фирмата надхвърля нашите очаквания”, „Цените, които предлагат, са най-изгодни на пазара”, „Сервизът им е безупречен” – това бяха най-честите коментари на земеделците, дошли на полевите презентации, за да се запознаят с последните новости в бранша.

Перфектната почвообработка – предпоставка за добри добиви

Преди влизането на сеялките беше извършена почвообработка с предсеитбения култиватор на Vaderstad – NZА 1000. Тази машина се предлага в прикачна версия с работна ширина от 5 м до 10 м. Работните органи са разположени на 5 реда, като междуредовото разстояние е 7,5 см. Култиваторите могат да бъдат оборудвани с предна и задна подравнителна дъска и разрохкваща брана. Новост при тазгодишните модели е възможността дълбочината да се регулира чрез т.нар. цилиндър с памет, с който дълбочината (тя може да бъде от 3 до 12 см) се задава от кабината на трактора.

Сеялките на Väderstad и Kverneland – символи на висока производителност и прецизност

Акцент на демонстрациите беше поставен на сеялката Теmpo на Väderstad, която от тази година е в серийно производство. Предлага се в две версии. Прикачната Tempo F може да бъде 6 и 8-редова, с междуредово разстояние 70 или 75 см. Към нея може да се добави опция за торовнасяне и за вкарване на микрогранули в почвата. Tempo F работят изцяло с автономно електрическо задвижване. Впечатляващото е, че могат да извършват прецизна сеитба дори и при скорост от 20 км/ч. Това се постига благодарение на системата за изсяване, която работи под високо налягане и която единствено Väderstad предлага. Натискът на изсяващия апарат е до 325 кг, като се регулира стъпково, разкри Димо Димов, мениджър логистика в Titan Machinery Вulgariа. По думите му другата версия на тези машини – навесният модел Tempo T, може да бъде 6 и 7-редов с телескопична рама.

Titan Machinery Вulgaria показа и две сеялки на Kverneland. Моделът TF Maxi е 16-редов, оборудван с бункер за тор, със собствен зареждащ шнек. Характерното за сеялката е, че има изключително голям натиск на всяка изсяваща секция и се задвижва с електрически мотори. От кабината на трактора може да се регулира както сеитбената норма, така и разстоянията между растенията. Това е изключително производителна сеялка, която може да засее над 1 000 декара на ден, разказа Росен Димитров, регионален мениджър в компанията за Добрич.

Сеялките Optima на Kverneland могат да бъдат навесни и прикачни, с брой на редовете от 4 до 12 реда, с възможност за оборудване със система за торовнасяне. От миналата година Kverneland предлага т.нар. система Geo Control, посредством която чрез GPS навигация секциите започват да се изключват при достигане на засята площ. Това помага на фермерите да направят икономия на семена.

След пролетната сеитба са необходими още няколко технологични машини за завършване на цикъла на производството. В тази връзка Titan Machinery Вulgaria показа работата на торачките на Kverneland, както и пръскачките на Tecnoma. Прикачният вариант от серията Galaxy e с 3 000 л вместимост на резервоара и 21-метрова щанга. Самоходният модел Laser е с вместимост на резервоара 4 200 л, дължина на щангата 32 м и клиърънс 1,60 м.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Май 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg