Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Бизнес Брой: Октомври 2013
БАСФ разширява екипа си със структурни промени
Пет пъти са нараснали продажбите на компанията през последните 5 години

БАСФ разширява екипа си със структурни промени

print

e-mail facebook

 

На 10.09.2013 г., по време на официална пресконференция в хотел Гранд Арена Кемпински, Банско, г-н Екарт Щайн – маркетинг мениджър за Европа и вицепрезидент на отдел „Растителна защита” в БАСФ заяви, че компанията е убедена в потенциала за развитие на земеделието в Източна Европа. През последните години БАСФ направи значителни инвестиции в изграждането на екипа си и внедряване на ефективни растителнозащитни решения на пазара. Това е и посоката, в която компанията ще продължи да работи в бъдеще, допълни той. „Изключително щастливи сме, че в България БАСФ се възприема като надежден партньор, подкрепящ фермерите в ефективното използване на потенциала на земята им за постигане на печелившо българско земеделие”, добави г-н Щайн.

„2013-та е поредната успешна година за БАСФ. За последните пет години продажбите на компанията са нараснали близо 5 пъти, докато пазарът на препарати за растителна защита е нараснал 2 пъти”, сподели г-жа Ваня Горчева, мениджър за страната за отдел „Растителна защита” в БАСФ. От нейното изказване стана ясно, че Clearifeld технологията за производство на слънчоглед нараства от 700 хил. дка през 2008 г. на 3 млн. и 500 хил. дка през 2012-та и очакванията за 2013 г. са за 4 млн. дка, което се равнява на почти половината от площите със слънчоглед в България.

Третиранията с фунгициди в житни култури тази година са нараснали като площи с 10%, а като стойност – с 20%, което ясно показва тенденцията в използването на по-качествени фунгициди от по-високи ценови сегменти. По предварителни данни през 2013 г. 80% от житните култури са третирани с фунгициди. БАСФ предлага най-богатото портфолио с 4 фунгицида в различните ценови сегменти – един в basic сегмента, два в standard сегмента и един в premium сегмента. „Интересът към тях е огромен”, заяви Ваня Горчева на пресконференцията в Банско.

Дует Ултра от basic сегмента и Танго Супер от standard сегмента са се наложили като категоричен избор за масовото производство, като се прилагат с хербицид и/или за второ третиране. Новият фунгицид Капало от standard ценовия сегмент и Алегро от концепцията AgCelence в premium ценовия сегмент са категоричният избор за най-интензивните стопанства и за земеделците, които са убедени от практиката, че разликата в добивите често е следствие от качеството на фунгицида, който използват, обясни г-жа Горчева.

„БАСФ продължава да расте по-бързо от пазара и да утвърждава лидерските си позиции. Все повече земеделци постигат изключително добри добиви в съвместната ни кауза „За Печелившо Българско Земеделие”, доверявайки се на нашите продукти. Едрите земеделци, които имат стопанства над 5 хил. дка са основните клиенти на продуктите на БАСФ. Те са ограничен брой и работят с нас от дълги години. Фактът, че те третират с нашите продукти година след година е най-голямото доказателство за качеството на продуктите ни, и нещо повече, че продуктите ни са подбрани, съобразно икономическата ситуация в българското земеделие. Едрите земеделци са бизнесмени и както много често сме казвали – те търсят икономически ефективните продукти за растителна защита – тези, които ще им помогнат да увеличат печалбите си, заяви още Ваня Горчева. Тя допълни, че най-голямото удовлетворение за екипа на БАСФ е доверието от страна на земеделците, ориентирани към печеливш бизнес, при внедряването на нови продукти на пазара. Като пример за успешно лансиране г-жа Горчева посочи успеха на новия фунгицид Капало, на който беше направен три пъти допълнителен внос, за да задоволи търсенето, както и на Спектрум, който се изчерпа като количество в рамките на месец.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Октомври 2013



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg