Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Февруари 2014
„KWS Academy“ – зона за професионалисти
Повече от 400 земеделски производители участваха във втората сесия на форума

„KWS Academy“ – зона за професионалисти

print

e-mail facebook

Повече от 400 земеделци от цялата страна събра втората сесия на „KWS Academy“, която се проведе на 16 и 17 януари в изискан хотел край Правец. Традиционният вече иновативен работен форум, организиран от КWS Семена България, има за цел да дава на фермерите полезна информация по въпросите, касаещи земеделското производство. За последните три години КWS бележи траен ръст в развитието си и днес е най-голямата европейска компания за производство на царевични хибриди. Затова и второто издание на работния форум беше посветено на високотехнологичните методи за отглеждане на царевица за зърно, силаж и биогаз.

През стопанската 2013 г. най-силно застъпени по българските полета са били хибридите на KWS от групи 400 и 300 по ФАО. В портфолиото си за новата стопанска 2014 година, представено от Светослав Серафимов, агросървиз мениджър, компанията излиза с нови предложения във всички групи по ранозрелост – от 200 до 600 по ФАО. Те, както и вече доказалите се през миналите стопански сезони хибриди на KWS, впечатляват с редица предимства: приспособеност към климатичните условия на страната ни, сигурност на добива, бърз и мощен старт на семената, предпоставка за ранна сеитба, високо качество на силажа и др.

 „След 10 години работа ние успяхме да постигнем в България над 11% пазарен дял при царевицата, каза в интервю за „АгроКомпас“ Кристиян Гайсбьок, управител на KWS Семена България. – Мога да кажа, че екипът на КWS Семена България допринася много за успеха на КWS Югоизточна Европа и аз съм много удовлетворен от работата, която са свършили моите колеги. Смятаме до 2020 г. да удвоим продажбите си при царевицата, както и да развием продажбите на слънчоглед. Поставили сме си за цел да достигнем пазарен дял до 17%. За да постигнем това, ние инвестираме в иновации, в нови хибриди, както и в изследователски центрове. Ние предлагаме хибриди, които са разработени специално за климатичните условия в България. Това означава, че всички фермери, които са закупили царевични хибриди от КWS, са получили високи добиви и високи печалби. Предлагаме качествена селекция и при другите култури. А в края на краищата всичко зависи от това какъв е добивът на декар. Най-важното е добивът и след това – доверието. Ние може да вярваме в българските фермери и те могат да се доверят на нас.“

По време на втората сесия на „KWS Academy“ преподаватели от Аграрния университет в Пловдив, с който КWS България извежда съвместни опити, изнесоха презентации по въпросите за отглеждането на царевица и нейното азотно хранене.

По време на форума бяха представени и новите Clearfield слънчогледови хибриди на КWS. Имаше и презентация на препарати за ефикасна растителна защита от фирма БАСФ, с която семенарската компания започва да си партнира. И за да е работната среща наистина пълноценна за участващите земеделски производители, от КWS представиха цялото си портфолио от зимни житни култури.

 

Автор: Валери Станев



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg