Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Май 2014
БАТА АГРО – престиж и иновации
Изложението ще се проведе от 26 до 29 август на летище Стара Загора

БАТА АГРО – престиж и иновации

Веселин Генев, председател на УС на Българската асоциация на търговците на агротехника

print

e-mail facebook

- Г-н Генев, изложението БАТА АГРО набра страхотна популярност и е едно от любимите на българските фермери. На какво се дължи това?

- Тази година БАТА АГРО навършва 5 години от създаването си. Изложението събра достатъчен брой съмишленици и причината се крие в неговата уникалност. Провежда се на открито и дава възможност за демонстрации и тест драйв на техниката. Помага за максимално доброто представяне на продуктите. БАТА АГРО се наложи като най-важното специализирано изложение в сектора, защото след всяко следващо издание все повече фирми от сектора вземат участие в него – доставчици на семена, ПРЗ, финансиращи институции. Горди сме, че участва и автомобилният бранш. Това е престиж, защото знаем, че автомобилните фирми участват в изложения с добър имидж.

- Определено изложението привлича фермерите заради това, че показва последните световни иновации в бранша...

- Да, определно. През последните години на всяко изложение има световни премиери от водещи брандове и това е гордост за нас, като организатори, гордост е и за посетителите, защото имат възможността да видят световните премиери, което подчертава значението на земеделието за страната ни в европейско и световно измерение.

- Всяка година условията за участниците и посетителите се подобряват. Тази година какви са новостите по отношение на организацията?

- Тази година ще има възможност за снабдяване на щандовете с вода и канализация. Да реализираме тази идея беше сравнително трудно, но успяхме да се справим и това показва желанието ни като организатори да развиваме в положителна насока изложението. Добре знаем, че санитарните и битовите условия са особено важни, особено на полето и то в края на лятото и считаме, че това е добър резултат от положените усилия. Всички щандове ще бъдат снабдени с електроенергия и най-важното тази година сме осигурили повече от 80 дка площи за демонстрация на техниката.

- Изложението традиционно се провеждаше през месец май. Тази година за първи път то ще се състои през август – от 26 до 29-ти. Каква е причината?

- Считаме, че това период, който е добър. В БАТА АГРО членуват голяма част от основните доставчици на земеделска техника в страната. Ние сме професионалисти и познаваме закономерностите в бранша и преценихме, че най-подходящото време за провеждане на подобно изложение е ранна есен или ранна пролет. След като направихме проучване сред изложители и посетители, решихме и от бизнес гледна точка, и с оглед планиране на инвестициите, че е по-добре изложението от май месец да бъде преместено в края на август. Считаме, че това е едно добро решение в посока развитие на бизнеса.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Май 2014



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg