Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Призьори Брой: Юли 2014
4300 км за 33 дни с телескопичния товарач Merlo Panoramic P 25.6
Приключението влезе в Книгата за световни рекорди® на Гинес

4300 км за 33 дни с телескопичния товарач Merlo Panoramic P 25.6

print

e-mail facebook

След пет седмици на безспирен напредък, на 13 юни в 9 часа сутринта Лео Търджеф достигна Пиркала, приблизително 200 км северно от Хелзинки, столицата на Финландия, където беше отпразнуван постигнатият рекорд за Книгата на Гинес, след изминатите 4300 км за 33 дни с телескопичния товарач Merlo Panoramic P 25.6. Това е забележително постижение, което потвърждава изключителната надеждност на телехендлерите Merlo, да не говорим за решителността и приключенския дух на Лео.

Лео Търджеф, мениджърът за следпродажбено обслужване в Rotator, вносител на Merlo за Финландия, вече почти 30 години е уважаван инженер, който е толкова влюбен в работата си и в телескопичните товарачи на Merlо, че дори го е запечатал на кожата си. Всъщност, той има татуировка с логото на Merlo на лявото си рамо, което засвидетелства привързаността му към работата, превърнала се в истинска страст. Въпреки всичко, дори и за Лео е настъпило времето да се пенсионира, но за разлика от това страстта няма почивка и той реши да отбележи този знаков момент от живота си с предприемането на пътуване с Merlo.

И така, пътешествието започна на 28 април в Италия, по-точно Кунео, където се намира Merlo SPA. По време на 28-годишния си стаж Лео често е посещавал фабриката за обучение или посещение на клиенти, но този път всичко беше много по-емоционално. С това се изобразява краят на едно лично и професионално израстване в Merlo и началото на едно пътешествие, с което само за месец той прекоси половин Европа: Италия, Словения, Унгария, Словакия, Чешка Република, Германия, Дания и Швеция и накрая Финландия на 26 май. Във всяка държава Лео посещаваше местното представителство на Merlo, за да сподели спомени и преживявания от пътуването.

Избраният телехендлер е модел P 25.6, който е широк 1,80 метра и висок 1,92 метра и е най-малкият в гамата на Merlo, но предлага най-голямата кабина в категорията и гарантира изключителен комфорт. Този телескопичен товарач също е единственият в категорията си, който може да достигне скорост от 36 км/ч. Тази характеристика се оказа от съществено значение за крайния резултат на това начинание, като направи възможно изминаването на разстоянието за по-малко от предвиденото време.

Моделът P 25.6 е оборудван с хидростатичната трансмисия на Merlo. Това гарантира висока производителност, прецизност и безопасност благодарение на активната спирачна система и ненадмината надеждност. Всички ключови технологии в определянето на производителността на телехендлерите Merlo са разработени така че да предлагат персонализирани и иновативни решения за всеки един продукт. По този начин е възможно предлагането на продукти с уникални характеристики и производителност в сравнение с конкурентните модели на пазара, както може да се види от подобни начинания или, например, от получението награди на последната Агритехника в Хановер (златен медал за технологията Merlo Hybrid, модел на годината за новата гама Turbofarmer, Meilensteine за новите модели Multifarmer).

Всички модели в гамата са технологично усъвършенствани на най-високо ниво, включително и моделът P 25.6, който е с много компактни размери и може да се използва в затворени пространства с ограничено място и разполага с най-широката кабина в категорията, 1010 мм външна ширина.

 

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Юли 2014



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg