Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Четвъртък, 21 Януари 2021

Декември 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Иновации Брой: Май 2015
Сеялките Kinze – машини за професионалисти
ИНТЕРАГРИ България показа в работни условия 6 и 12-редови сеялки за бърза и прецизна сеитба на пролетници

Сеялките Kinze – машини за професионалисти

print

e-mail facebook

Точност на изсяване, прецизност и здравина – това са само част от характеристиките на 12-редовата сеялка за директна сеитба Kinze. Ефективната и качествена сеитба беше демонстрирана в реални условия в Добричка област. Сеялките Kinze са сред най-новите предложения на ИНТЕРАГРИ България. Машините се характеризират с прецизна сеитба на точно зададени бройки семена на декар на определена дълбочина. „На демонстрацията в Добричка област сеем 6600 семена на декар на 5,5 см дълбочина. Всичко е зададено в компютъра, а проверка след сеитбата показва, че тези показатели са много точно спазени“, разясни Здравко Златев, мениджър продажби и бизнес развитие в ИНТЕРАГРИ за Североизточна България. Брандът Kinze вече е в портфолиото на ИНТЕРАГРИ. Kinze е семейна американска фирма, произвеждаща сеялки още от 1965 г. и е номер едно в сеитбата на окопни култури, подчерта още Здравко Златев.

Демонстрацията на полето на д-р с.с.н. Гочо Гочев между селата Конаре и Балканци доказа, че сеялките Kinze постигат точност и прецизност при скорост от 10 до 15 км в час, изтъкна Илко Илиев, териториален мендижър на ИНТЕРАГРИ България за район Велико Търново. „Сега представяме 12-редова сеялка с механичен тип изсяващ апарат. Районът на Добрич е характерен с по-комасирани блокове и смятаме, че тази сеялка е изключително подходяща за тези конкретни условия – за по-големи стопанства и площи.“

Сеялките Kinze са прикачен тип и позволяват работа със значително по-маломощни трактори. Това е един сериозен плюс предвид по-малкото компактиране на почвата. Тази 12-редова сеялка може да се тегли от трактор 150-180 к.с., докато навесните изискват по-голяма мощност и тежест на трактора.

Сеитбата на пролетни култури е приключила за изключително кратки срокове в стопанството на д-р с.с.н. Гочо Гочев. От десет години той се доверява на 12-редова сеялка Kinze. Фирмата му обработва общо 15 000 дка, от които 7000 дка пролетници. „Реших да закупя втора сеялка Kinze, защото се справяме отлично със сеитбата и не съм си и помислил за друга сеялка. Интересуват ме основно производителността и точната сеитба“, обобщи д-р с.с.н. Гочев. С 12-редовата сеялка Kinze операциите се извършват бързо, точно и прецизно. От изключително значение е и фактът, че машините работят безаварийно и почти не се налага сервизно обслужване. „Фактът, че абсолютно точно засява бройките семена на декар слънчоглед, царевица и соя, означава, че всичко по отношение на тази сеялка е на ниво“, категоричен е производителят.

 

Автор: Галина Недкова, Валери Станев
Целия материал четете в брой Май 2015ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Прикачният стърнищен култиватор TERRIA - една блестяща машина за модерно земеделие
Перфектни работни органи за всякакъв тип почва

СИНДЖЕНТА – ЕКСПЕРТИТЕ В СЕМЕНА!
Компанията стартира новия сезон със специализиран екип за семена

Управлявам оранжерията през телефона Инвестицията, която направих, се избива от две китки бране на домати от една реколта
Радослав Лазов, земеделски производител, гр. Благоевград

Новата серия M6002 на Кубота – подходяща, както за средни и големи стопанства, така и за животновъдни ферми
Кубота направи премиера на новата серия трактори

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg