Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Рентабилност Брой: Юли 2015
Фолик – новата генерация листни торове
Действието им беше представено на открит полски ден край село Лисец

Фолик – новата генерация листни торове

print

e-mail facebook

Икономически изгодни и винаги възвръщат вложената в тях инвестиция – това са листните торове Фолик, които бяха представени на открит полски ден край село Лисец. Те са с балансиран състав, съдържат антиизпарители, прилепители, съставки, действащи на повърхността на листата, 100% хелатирани микроелементи, гарантиран състав и качество. Помагат на земеделските култури да извлекат максимума от потенциала си и да преодолеят стреса от неблагоприятните климатични условия. Гарантират по-ефективно усвояване на хранителните вещества, по-интензивен растеж на културите, увеличават устойчивостта им при стрес и повишават съпротивителните сили при болести. Това разказа Николай Русев, представител на торовете Фолик за България, като подчерта, че тези продукти гарантират повишаване на добива.

Брандът предлага универсални продукти за общо стимулиране на житните култури, като Фолик N Универсал и Фолик Комбимакс с различно съдържание на микро- и макроелементи. Има и специфични продукти като Фолик Микромикс за по-добро зазимяване на културите, подобряване на зимоустойчивостта на рапицата, Фолик със съдържание на макро- и микроелементи с аминокиселини за житни култури. Фолик Цинк е за царевица, Фолик Бор – за маслодайни култури.

Христо Милев е арендатор. Пропътувал е разстоянието от град Кубрат до с. Лисец, за да се присъедини към гостите на производствения парцел, на който са заложени торовете Фолик. „Използвам тези листни торове и съм доволен, защото са качествени, оказват благоприятно влияние на културите и ценово стоят много добре, което е основание да ги предпочета пред конкурентните им продукти“, коментира земеделският производител. Той обясни, че всяка култура има потребност от определени елементи и от компанията производител на Фолик са се постарали да намерят баланса между тях, създавайки продукти конкретно специализирани или универсални. „След приложение на Фолик културите се развиват много добре, а надявам се и кантарът скоро да покаже това, защото очакваме добри добиви. Използвал съм всичките им продукти – Асковигор и Комбимакс, Микромикс.“

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Юли 2015



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg