Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Декември 2010
Ако искате да ви завижда конкуренцията – оборудвайте стопанството си с агротехника от световноизвестни марки
Какво му трябва на един съвременен фермер, за да постигне високи резултати и да е печеливша дейността му

Ако искате да ви завижда конкуренцията – оборудвайте стопанството си с агротехника от световноизвестни марки

print

e-mail facebook

Какво му трябва на един съвременен фермер, за да постигне високи резултати и да е печеливша дейността му? Ключът е едно понятие, което повечето би трябвало да помнят от училище, или поне да знаят от обща култура – нарича се КПД. С други думи – коефициент на полезно действие. Което в конкретния случай ще рече, че с нискоефективни технологии – морално остаряла техника и/или преобладаващо ръчен труд само се хабят сили, а в крайна сметка – полза никаква. „Важното е да кипи безсмислен труд” – важи с пълна сила в такива ситуации старата максима. Така че – ако сте фермер и искате хем да си улесните работата, хем да я свършите по-бързо, че и по-качествено, пък и да спестите гориво и други ресурси – похарчете някой лев отгоре и инвестирайте в качествена техника!

За да сме ви максимално полезни, ще ви открехнем за някои от чудесата на съвременните машини, с които земеделската работа се превръща в песен, а това, както и качеството на производството ще накара конкурентите ви да се пукат от завист.

И така, първи на агроподиума ще дефилира:

Челният товарач Manitou – „дясната ръка” на всеки фермер - (ВИДЕО)

Изключително маневрен, многофункционален и лесен за работа – това е челният товарач Manitou, без който са немислими дейностите във всяко земеделско стопанство.

Неговата дълга „ръка” с нищо не отстъпва по прецизност на човешката, но пък се справя с лекота с товари, които биха били по силите само на Херкулес – до 4,5 тона, като при това възможностите му далеч не се изчерпват само с повдигането и подреждането им: освен това, можете да го накарате да прави силаж, да почиствате с него селскостопанските постройки, да товарите, да теглите и още куп други полезни приложения, които ще превърнат работата ви във фермата в дейност, сравнима с компютърна игра.

Нека не пропускаме и фантастичната маневреност, която се осигурява от възможността и четирите колела да променят посоките си – така Manitou може буквално да се движи настрани, или пък ако завива – радиусът е сведен до минимум. Да не говорим и че задвижването е 4 х 4, което му гарантира проходимост при всякакви терени. Режимите на управление също са четири – според условията на работа. И понеже специалистите от Manitou са наясно, че работата в една ферма може да продължи дълги часове, те са се погрижили товарачът да наистина здрав и издръжлив при всякакви условия.

Високата ефективност се постига и благодарение на дизеловите двигатели, с които са оборудвани машините – разработени в сътрудничество със световния лидер в тази област Пъркинс. Висок въртящ момент, нисък разход на гориво, а дори и възможност за работа с биодизел. А с хидравличните спирачки, които действат и на четирите колела, спирането е абсолютно надеждно.

И не на последно място – понеже ежедневната поддръжка на една машина често пъти отнема доста време и сили, а времето, знаем, е пари – затова конструкторите са се погрижили и тези досадни дейности да стават по най-лесния и бърз начин.

Тракторът MF 8690 е разработен точно според представите на фермерите - (ВИДЕО)

Никак не е случаен фактът, че точно моделът MF 8690 получи престижната награда „Трактор на 2009 г.” по време на изложението Sima в Париж. А бижуто на „Massey Ferguson” просто нямаше как да не грабне приза – машината е разработена точно според представите на стотици фермери.

Съвременен стайлинг и мощно ново излъчване съчетава новата серия 86 00. Тя, естествено, е оборудвана и нов двигател – Sisu Power Diesel 8,4 Common Rail от поколение Tier 4. Новата конструкция на шасито издържа на голямо претоварване на предния мост. Системата за управление на MF 86 90 отчита товара и автоматично контролира двигателя и трансмисията, така че разходът на гориво винаги да е оптимален, а икономиите – максимални. Интегрираната предна навесна система е с товароподемност 5 т, а задната е с капацитет 12 т.

Новата голяма и просторна кабина „Панорама” е с 28% повече пространство за удобна и продължителна работа. Това, заедно с отличната видимост и суперниското ниво на шум – 70 децибела, което е най-ниското в тракторостроенето, превръща трактора наистина в машина на мечтите.

Уникалният дизайн и техническите характеристики на тези нови трактори изпреварват с години конкурентните фирми и доказват, че „Massey Ferguson” е наистина водеща по отношение на иновациите. Новият MF 8690 продължава легендата, наречена „Massey Ferguson”.

Целия материал четете в брой Декември 2010



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg