Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Вторник, 28 Януари 2020

Януари 2020

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Браншове Брой: Октомври 2017
Kubota M5101N – най-добрият специализиран трактор за 2018-та
Качествата на машината бяха представени във френски лозов масив

Kubota M5101N – най-добрият  специализиран трактор за 2018-та

print

e-mail facebook

 

Специализираният сектор поставя все по-големи предизвикателства пред производителите на агротехника. Търсенето е на мощни, но същевременно компактни и гъвкави трактори. Коя е най-успешната разработка в този сегмент за 2018-та година? Разрешаването на тази задача си е поставило журито на конкурса „Трактор на годината“. Отличен претендент в категорията „Най-добър специализиран трактор“ е Kubota M5101N, който беше представен на лозови масиви във Франция. На събитието присъства както технически екип на Kubota Europe S.A.S, така и президентът на компанията Казунари Шимокава.

Гамата е задвижвана от 4-цилиндров двигател Kubota V3800 – TIE4, Stage 3B, от 73 до 105 к.с., с Common rail инжекционна система заедно с SCR технология, AdBlue®, EGR, DPF и DOC. Комбинацията от тези технологии гарантира отлично представяне на терен с оптимална горивна ефективност. V3800 е мощен, надежден и тих двигател, производство на Kubota, изтъкнаха домакините на презентацията.

Компактност

Kubota M5101N е много компактна машина – в това се убедиха членовете на журито на конкурса, които лично тестваха трактора. Достъпът до кабината е удобен, безопасен и лесен. Важна отличителна черта на кабината е, че тя е с равен под и предлага отлична видимост. Има широко място за водача, а седалката е с пневматично окачване. Позицията на волана е много удобна и осигурява комфортно управление. Водачът има на разположение нов LCD Панел и ергономично разположени работни уреди.

Горивен резервоар

Предният капак на трактора е много компактен, с цел предоставяне на отлична видимост и много лесен достъп за поддръжка. За да се запази компактната форма на трактора, инженерите на Kubota са решили да има по един горивен резервоар отляво и отдясно на машината.

Моделът предлага два типа трансмисии: 18х18 с 6 синхронизирани скорости, и 36х36 – с 6 синхронизирани скорости с Dual Speed технология. Трансмисията осигурява гладко превключване на скоростите.

Kubota M5101N е изключително маневрен, с радиус на завой по-малко от 4 метра. Клиърънсът е само 37 см, а капацитетът на задната навесна система е 2300 кг.

Пред журито на конкурса „Трактор на годината“ беше представена и верижна версия на трактора.

Характерни за Kubota M5101N са компактният диференциал и увеличеното междуосие – за по-добра теглителна сила, стабилност, комфорт на оператора.

Машината разполага с един терминал за всички ISOBUS машини.

 

Автор: Списание АгроКомпас
Целия материал четете в брой Октомври 2017ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Ние трябва да създаваме иновации, които да помагат за изхранване на населението
Проф.Ангел Ангелов, преподавател в катедра "Биотехнология" и Центърa за обучение по качество и безопасност на храните към Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив

Много сме силни в сегментите, които носят добавена стойност за фермерите
Ани Димитрова, Търговски мениджър в Nuseed

На запад от рая
Овощните градини край с. Радотина - биоземеделие по учебник

Как се успява наопаки
Уникални за света български предприемачи представи Институтът за агростратегии и иновации

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg