Четете онлайн списание Агрокомпас
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Неделя, 18 Февруари 2018

Януари 2018

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Пазари Брой: Декември 2017
EuroChem– едно ново начало
Компанията официално обяви основаването на своя дъщерна фирма в България

EuroChem– едно ново начало

print

e-mail facebook

 

EuroChemGroup - компания-лидер на световния пазар на торове, официално обяви основаването на своя нова дъщерна компания в България. Това стана на тържествена вечер в изискан хотел край Правец в присъствието на много партньори и земеделски производители. На пресконференция, организирана по специалния повод, Андрей Савчук - мениджър Продажби и маркетинг за Европа и Турция на EuroChem, представи пред журналисти от специализирани медии данни за компанията и нейния бизнес.

„Зелени“ продукти

EuroChemGroup притежава 5 производствени бази и 25 търговски представителства по целия свят, а продуктите са разработени в няколко основни групи: Азотно-фосфатни торове, торове с обогатена ефикасност или така наречените „зелени“ продукти за опазване на околната среда. Третото направление са водоразтворими торове, което е нова ниша в сегмента и се разработват от компанията от миналата година. Друга група са микрогранулатни торове, които помагат на културите да се справят с екстремните климатични условия. Следващото направление са биостимулатори- комплекси от полезни бактерии. Около 40 хиляди пратки годишно изпраща компанията на земеделски производители.

Тази година планираме да реализираме в Европа между 130 и 150 млн. тона торове, допълни още Андрей Савчук. „Българският пазар ще отчете около 1 млн. тона продажби. Смятам, че с дейността ни в България, която започваме от днес, ще постигнем пазарен дял в Европа от около 20% увеличение. Освен високи продажби, ние се стремим да разработим специални и много по-ефикасни продукти. Затова мога да обобщя, че нашата амбиция е не просто търговски сделки, а да постигаме по-добри резултати за фермерите.“

Ягоди, грозде и марули

EuroChem планира да създаде съоръжения за производство на торове, с цел улесняване на дистрибутирането на нови премиум продукти към земеделски производители в цялата страна, а също така инвестира в научно-развойна дейност за потвърждаване качеството на тези продукти в България.

„Вече направихме няколко проучвания на големи площи с насаждения с цел бъдещата търговска реализация на тези продукти, каза още Андрей Савчук. - Планираме участие на нашето българско дружество в големи събития и мероприятия на този вид пазар в България. В рамките на тези мероприятия, на които ще участваме активно, ние ще оповестим резултати от различни изпитвания, които извършваме не само в България, но и по целия свят. И като пример мога да посоча, че представяме много добрите резултати от проучвания, които сме постигнали в Испания при ягоди, в Италия и Франция в грозде и в Германия при марули например. Всичко това ще го споделим и с фермерите в България.“

 „Това, което предстои пред нас е да съумеем да реализираме и маркетираме специалните нови продукти, които разработва EuroChem”, допълни Здравко Секов, изп. директор на EuroChem Agro България.

- Как ще убедим фермерите в качеството на нашите продукти?

Ами на базата на дългогодишните ни контакти, които имаме с партньори и клиенти, като започнем да извеждаме опити при тях. Вие знаете, че нашите фермери първо искат да видят резултатите и после да приложат съответния продукт.“ Към момента компанията предлага 30 продукта и всеки един от тях може да се приложи за нуждите на земеделските производители в България.

 

Автор: Валери Станев
Целия материал четете в брой Декември 2017ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
В Северозапада мафия дирижира достъпа до еврофондовете
Мая Червеняшка, консултант по европроекти от Враца

Свободата да се прилага ОСП след 2020 г. ще даде възможност на икономически силните да диктуват
Магърдич Хулиян е основател и председател на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели /НСМСФП/

Даниел ПЕРОБ е избран за председател на Sorghum ID
България не участва в първия Управителен съвет на междупрофесионалната организация

NIK Аcademy официално отвори врати
Първият по рода си център за обучение е в с. Изгрев

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg