Агрокомпас Архив броеве
Безплатен е-майл бюлетин
Материали със свободен достъп
Home Search E-mail us
БългарскиАнглийски
ТЪРСИ В СТАТИИТЕ
Петък, 26 Април 2024

Декември 2023

Предишен | Следващ
КАТАЛОЖЕН № 1053

ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ

  РУБРИКИ

АГРО НОВИНИ


Рубрика: Земеделска техника Брой: Януари 2011
Новите предизвикателства за „Варекс” идват с „Валтра”
Финландските трактори отлично допълват марката „Челинджър”

Новите предизвикателства за „Варекс” идват с „Валтра”

print

e-mail facebook

 От края на 2010 г. фирма „Варекс” пое ново предизвикателство – вече e официален дистрибутор на тракторите „Валтра”. Това е резултат от тригодишната успешна съвместна дейност с концерна АGCO, който притежава няколко марки. Колесните трактори„Валтра”, които „Варекс” започна да предлага на българския пазар, са отлично допълнение към американските машини „Челинджър”, които фирмата внася от 2008 г. у нас. Подробности около новото предизвикателство за „Варекс” разкрива търговският директор на фирмата Филип Лазаров.

 

 
- Г-н Лазаров, как се стигна до решението ви да разширите портфолиото си от техника?
 
- Стана с много труд. За никого не е тайна, че „Варекс” от началото на 2008 г. си постави изключително амбициозни цели по отношение присъствието на брендовете, които представлява. Затова трябваше да добавим сегмента с колесните трактори и от началото на миналата година положихме необходимите усилия, за да получим права за продажбата на такива машини. Те трябва да отговарят на високите изисквания, въведени в България. Щастливи сме и от факта, че представляваме точно „Валтра” – марка, която в европейски и световен мащаб се ползва с високо доверие от фермерите. Марката е с много добър рейтинг в скандинавските страни и Франция, както и една от водещите в Южна Америка. Доволни сме и от това, че разширяваме сътрудничеството си с АGCO, като добихме и този бренд към „Челинджър”.
 
- Това е голямо доверие от страна на концерна АGCO.
 
- Вярно е, но смея да добавя, че „Варекс” го заслужи с усилията, които полагаше през тези три години и, разбира се, това е една сериозна отговорност и предизвикателство, което можем смело да посрещнем. А и всяко предизвикателство е и нова възможност.
 
- Каква ще бъде концепцията на „Варекс” при представянето на новата марка?
 
- Ще е съобразена с тази на „Валтра” като производител, а тя се основава на няколко основни принципа. Първо, тракторите с тази марка са в унисон с потребностите на земеделските производители и ние смятаме да следваме тази добра и уникална за индустрията практика, като ще се опитаме да отговорим на нуждите на всеки конкретен клиент, за да бъде той максимално удовлетворен. Освен това, марката „Валтра” традиционно се характеризира с изключителна надеждност, със завидно качество и ние, естествено, ще се опитаме цялостната ни дейност – дистрибуция, сервизна поддръжка и обезпечаване с резервни части, да бъдат на необходимото ниво.
 
- Как ще се впишат в продуктовата ви листа скандинавските трактори?
 
- Колесните трактори „Валтра” от 80 до 370 к.с. ще се впишат отлично към предлаганите от нас машини „Челинджър”. Гумено-верижните трактори са в диапазона от 320 до 609 к.с. и комбинацията „Валтра” – „Челинджър” ще е отличен тандем в отговор на потребностите на земеделските производители. Няма опасност двете марки да влязат във вътрешна конкуренция. Напротив – те се допълват перфектно.

 

Автор: Диана Александрова
Целия материал четете в брой Януари 2011



ПОСЛЕДНО ДОБАВЕНИ ВСИЧКИ...
Иновативно и печелившо земеделие с продуктите на Corteva Agriscience™
Компанията залага на иновации и био решения – това стана ясно на Портфолио Фарм край добруджанското село Победа

Атрактивни попълнения в портфолиото на Nuseed при слънчогледа
Компанията излиза и с нови култури – карината и тръстика

Листните торове на Лебозол® – сигурност и ефективност при климатични промени
Ефективното редуциране на азотното хранене ще бъде все по-важна тема в следващите години

Деница Иванова: Изкупната цена на малините за преработка падна двойно в сравнение с миналогодишната
Пазарът на малини и ягоди за прясна консумация постоянно расте

 

София, жк. Лозенец,
ул. "Червена стена" 46
тел: 0700 200 63

e-mail: office@agrocompass.bg